Alain Prost, Renault'nun 2019'da daha guclu olacağından emin olduğunu soyledi. Renault bu yıl şampiyona pozisyonu acısından ilerleme kaydetmeyi başardı ancak lider grupla aradaki fark pek de istendiği olcude kapanmadı. Takım sezonu dorduncu sırada tamamlamasına rağmen hicbir yarışta podyuma cıkamadı ve aynı motorla mucadele eden Red Bull'dan yaklaşık 0.8-1 saniye daha yavaştı. Alain Prost, gelecek yıl buyuk bir adım atmayı hedeflediklerini soylerken, uc buyuk takımla aradaki farkı kapatmayı hedeflediklerini soyledi. "Gelecek sezon ilk uc takımla olan farkın daha da fazla kapanacağını duşunuyorum. Onlara ne kadar yakalayabileceğimizi bilmiyorum ama bugun olduğundan daha yakın olacağımız kesin." "Bunun icin gercekten cok calışıyoruz. Arka planda buyuk bir calışma var. Onumuzdeki sezonun guc unitesiyle ilgili proje gercekten cesaret verici." "Tabii ki bu yıl daha iyi bir performans gostermek isterdik ama 2019'da ciddi bir ilerleme kaydedeceğimizi biliyorum." "Hayal kurmanın anlamı yok, ilk uc takımın onune gecebileceğimizi duşunmuyorum. Ama Red Bull'un Honda motoruyla ne seviyede olacağı tam bir muamma." "Neler olacağını soylemek zor ama mucadelenin icinde olmayı hedefliyoruz." Gunluk Gazeteler