Fernando Alonso, son turda kendisiyle birlikte şov yapan Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel'e teşekkur etti. Fernando Alonso 11. sırada tamamladığı Abu Dhabi GP ile F1'e veda ederken, yarış sonunda Lewis Hamilton ve Sebastian Vettel start finiş duzluğune kadar kendisiyle birlikte yan yana gitti. Tarihe gececek anlar taraftarları duygulandırırken, Alonso da iki surucuye birden teşekkur etti. "Tum hafta sonu gercekten inanılmazdı. Son turda olanların hicbirisini planlamamıştık." "Onları sekizinci virajda lastik yakarken gordum. Ben de taraftarlara selam veriyordum ve sonrasında bir aracın sola, diğerinin ise sağa gectiğini gordum. Bitiş cizgisine kadar bunu yapmayı surdurduler." "Gercekten cok ince bir duşunceydi. Bu yuzden hem Sebastian'a hem de Lewis'e teşekkur ederim." "Her ikisi de buyuk şampiyonlar. Onlarla yarışmak benim icin ayrıcalıktı." Alonso, inanılmaz bir hafta sonu gecirdiğini ve tum bunları sindirebilmesi icin zamana ihtiyacı olduğunu dile getirdi. "Tum bunları anlayabilmem ve sindirebilmem icin birkac gune ihtiyacım var! Cok yoğundum ve kendimi duşunmem icin beş dakikam bile yoktu. Cok guzel bir guzel hafta sonu oldu." "Hayatımda boyle bir hafta sonu gecirdiğimi hatırlamıyorum. Sabah o kadar yoğundu ki... Oturmaya ve telefonuma bakmaya zamanım yoktu. 30 saniye oturuyordum ve basın yoneticisi Silvia kapıyı calıyordu ya da takımdan birisi yanıma gelip beni cağırıyordu. Yeni gelen kişilere merhaba demeliydim." "Cok yoğundu. Şimdi tum bu olanları duşunebilmem icin iki veya uc gune ihtiyacım var. Ne olursa olsun bugunu asla unutmayacağım." "Benim icin ozel bir hafta sonuydu ancak yarış cok farklı değildi. Lastik yonetimiyle uğraştık, yarış tasarrufu yaptık. Tum bu şeylere rağmen son turun sonuna kadar mucadele ettik. Hatta Haas suruculeriyle son bolumde savaş bile verdik." Alonso, Abu Dhabi GP'yi son F1 yarışı olarak gorduğunu soyledi. "Evet, bu benim son yarışım. Gelecek ne getirir bilinmez ama şimdilik son yarışım. Yılla boyunca elde ettiğim başarıları, yarıştığım inanılmaz takımları ve tum bu şeyleri duşununce kendimi cok şanslı ve ayrıcalıklı hissediyorum." "Daha once de soyledim. İspanya'dan gelen bir karting surucusuydum. Ailem zengin veya eski F1 pilotlarından oluşmuyordu. Buna rağmen Formula 1'e geldim. Şampiyon oldum, 17 yıl yarıştım! Mutluyum ve tabii ki gururluyum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso, Son Turdaki Gosteri İcin Vettel ve Hamilton'a Teşekkur Etti