Jenson Button, takım arkadaşı Lewis Hamilton'ın gizli kalması gereken telemetri verilerini Twitter'da yayınlamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Hamilton'ın twit attığı sıralamalara ait telemetride ayrıca suruş yuksekliği ve hız verileri gibi cok onemli veriler de yer alıyordu. Sıralamalarda Button'dan yaklaşık 0.9 saniye daha yavaş kalan İngiliz pilot, telemetri verisinde farklı bir arka kanat kullanmasından dolayı kaybettiği zamanı gosteriyordu. turkiyef1.com'un haberine gore; Button, bu bilginin herkesle paylaşılması konusunda ne duşunduğu sorusuna, "Hayal kırıklığı yaşıyorum. Aracı daha iyi hale getirmek icin cok calışıyoruz, bu tur bilgileri gizli tutmak icin buyuk caba harcıyoruz" yorumunda bulundu. Bununla birlikte bu olay yuzunden Hamilton'la arasının acılması gibi bir durumun sozkonusu olmadığını belirten Button, gizli kalması gereken bir bilgiyi paylaşmanın Hamilton'ın problemi olduğunu ifade etti. Bunun takım arkadaşına karşı kızgınlık icinde olmasını gerektirecek bir durum olmadığını ifade eden Button, "Bu kişisel bir konu değil. Duzluklerde 0.6 saniye kaybetmesi, benim icin cok da onemli değil, cunku daha fazla downforce'a sahip olduğu icin virajlarda bunu telafi edebilir. Sıralamalarda ondan 0.8 saniye daha hızlıydım. Neyse, sonucta bu gizli ve mahrem kalması icin buyuk itina gosterdiğimiz bir bilgi, bunu Twitter'da gormek istemezdim" yorumunda bulundu. Hurriyet
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hayal kırıklığı yaşıyorum