Luiz Razia, Marussia'nın yeni pilotu oldu[ST]
Spor Haberleri0 Mesaj
●38 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Luiz Razia, Marussia'nın yeni pilotu oldu[ST]
-
17-10-2019, 21:54:46Luiz Razia, Timo Glock'un ayrılmasıyla boş kalan ikinci koltuğa gecerek bu sezon Marussia F1 takımı ile yarışmayı garantiledi. 23 yaşındaki Brezilyalı pilotun takım arkadaşı ise kendisi gibi GP2 serisinden F1'e terfi eden Max Chilton. Razia yeni Marussia MR02 ile ilk testine bugun cıkacak ancak dun Chilton'un suruşu sırasında suspansiyonda meydana gelen arıza nedeniyle takım gune biraz gec başlayacak. "GP2'de gecen iki sezon tamamen nelere sahip olduğumu ve Formula 1'e hazır olduğumu kanıtlamakla ilgiliydi. Gelecek sezon amacım ise takımın bana karşı duyduğu inanca layık olduğumu gostermek olacak." "Bu sezon, oldukca pozitif bir 2012 sezonu geciren Marussia'nın yukselişini devam ettirmek cok onemli. Ben de buna değerli bir katkıda bulunmak icin sabırsızlanıyorum." Razia gectiğimiz sezon GP2 serisinde şampiyonluk kovalamış ancak Davide Valsecchi'nin ardından sezonu ikinci sırada tamamlamıştı. Takım patronu John Booth ise Razia'nın eskiden bu yana izledikleri ve tanıdıkları bir pilot olduğunu, her iki genc pilotlarının da umut vaadettiğini ve birlikte başaracaklarını gormeye sabırsızlandığını ifade etti. 2010'da Virgin/Marussia ile test suruşu yapan Razia ayrıca, Toro Rosso, Force India ve Caterham ile de testlere cıkmıştı. turkiyef1 __________________