Valentino Rossi, Yamaha'nın Valencia'daki sene sonu testlerine getirdiği motorlardan hÂl emin olmadığını ve performanslarından mutlu ayrılmadığını soyledi. Rossi ve Vinales, sezon bittikten sonra gercekleştirilen testlerde, Yamaha'nın getirmiş olduğu 2 farklı motorunu test ettiler. Vinales, bu testlerin her iki gununu zirvede tamamlarken Rossi ilk gun 3., 2. gun ise 9. olabildi. Rossi, testlerin 2. gununde daha fazla zorlandığını, uzun zamandır yaşadıkları arka lastiklerinin dayanma sorununun devam ettiğini soyledi. Rossi, "Anlamamız gereken cok az farklı bir motor vardı. Art arda testler yaptık ancak durust olmam gerekirse buyuk fark yok. Cok benzer hissettim." "Salı gunu, gecen seneye gore daha farklıydı. Ancak carşamba gunku motor, salı gunku motora cok benzerdi ve sorun yaşadım." "Jerez'de bu materyal ile devam edeceğiz. Orası farklı bir pist. Bu yuzden farkı anlayıp hangisinin en iyisi olabileceğine dair Yamaha'ya yorumumuzu yapacağız." "Yine de yeni lastiklerle fena değiliz. Ancak biraz turladıktan sonra performansımız duşuyor." "Jerez'de aynı motorlar olacak. Aynı proseduru orada da denemeli ve hangi motorun daha iyi olduğuna karar vermeliyiz. Sonrasında şubat testlerini beklemeye başlayacağız." dedi. Rossi, mevcut iki motordan memnun kalmamaları halinde Yamaha'nın yeni bir motor daha getirebileceğini soyledi. Rossi, "Farklı bir versiyon icin zamanımız var ancak Yamaha'nın planlarını tam olarak bilmiyorum. Bu testlerde mi yoksa şubat ayında mı daha iyi bir şey getirirler emin değilim." dedi. Vinales: "Agresif" karakter hÂl devam ediyor Vinales, Valencia testlerinin motor konusunda karar vermeleri acısından belirleyici olmadığını soylerken, Yamaha'nın bu seneki performansını olumsuz etkileyen motordaki agresif olma ozelliğinin hÂl devam ettiğini belirtti. Vinales, "Motorları kıyaslamak cok zor. Hani motorun daha iyi olduğundan % 100 emin değilim. Jerez'den sonra daha net konuşabiliriz." "Burada, pist cok değiştiği icin zordu. Ozellikle son dakikalar cok kaygandı. Bu yuzden Jerez testleri icin sabırsızlanıyorum. Ayarlar acısından farklı bir şey denemedim. Buyuk bir adım atabileceğimizi duşunuyorum." "Motorsiklet pist kayganken calışıyor. Bu iyi bir şey. Maksimum gucte daha yumuşak olmasını sağlamak icin cok calışmamız gerekiyor cunku motor hÂl cok agresif. Cok fazla cekiş kaybediyorum." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaþam & Danýþman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi, Yeni Yamaha Motoruna Rağmen HÂl Mutlu Değil