Ferrari Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, Abu Dhabi lastik testinin acılış gununde yaptığı kazanın ardından SF71H'ye hasar verdiğini ve bundan oturu zaman kaybettiğini soyledi. Vettel, sabah bolumunde birinci virajda aracının kontrolunu kaybetmiş ve arka kanadına hasar vermişti. Ayrıca iki ayrı olayda da aracının tabanına hasar verdi. Valtteri Bottas'ı 0.4 saniye farkla gecmeyi başaran Vettel, buna karşılık 67 tur atabildi. Oysa Bottas gun boyunca 120 tur attı. Vettel, "Maalesef bugun bazı kucuk problemler vardı. Bazı parcalar kırılmıştı ve bundan oturu zaman ve dikkat gerektiriyordu." "Cok buyuk bir şey değil ama biraz vakit kaybettik." dedi. Test esnasında 2018 lastiklerinin yanı sıra 2019 yılında kullanılacak beş lastik hamuru test edildi. Vettel, "Bu test ozellikle lastikler icin onemliydi, sadece başlangıc hissinin nasıl olduğuna bakıyorsunuz. Hafta sonunun uzerinden cok az zaman gecti, bu yuzden karşılaştırabilecek bir temelimiz var." "Cok buyuk bir surpriz yok, lastikler calışıyor gibi gorunuyor. Oldukca benzer calışıyorlar. Farklılıklar gercekten cok kucuktu." "Pirelli'nin elindeki tum lastikler birbirlerine cok yakın, hiper yumuşak lastikler diğerlerine daha yakın ve burada kullanmadığımız sert lastik daha yumuşak lastiklere daha yakın olmalı." dedi. 2019 yılında artık hiper yumuşak ve super yumuşak tarzı lastik isimleri yerine yumuşak, orta ve sert lastik isimleri kullanılacak. Yani her hafta sonu bu isimler sabit kalacak ama her hafta sonu icin beş lastik hamurundan uygun olanlar yarışa getirilecek. Vettel, "Gelecek yıl icin lastik tercihlerinin nasıl olacağını goreceğiz." "Pirelli hangi yarışa hangi lastikleri goturecek? Gelecekteki en buyuk şey bu olabilir." "Bence bu 2018'den 2019'a olan adımda, daha fazla fark yaratan temel şey olabilir." dedi. Vettel'in yeni takım arkadaşı Charles Leclerc, testin ikinci gunu olan carşamba gunu piste cıkacak ve Ferrari'yi surecek. Vettel, "Biraz daha calışmak isterdim. Ozellikle uzun suruşler yapmak isterdim. Bu acıdan biraz kayıp yaşadık. Umarım Charles yarın daha fazla pistte kalabilir ve uzun suruşlerle 2019 lastikleri hakkında daha fazla cevap getirebilir." "Bana gore cok fark yok. Ama daha yakından bakmamız gerekiyor. Bunun icin cok fazla insana sahibiz, cok yakında bazı cevaplar alacağımızdan eminim." dedi. Gunluk Gazeteler