IMSA Sportscar Şampiyonası'ndan Wayne Taylor Racing ekibi, eski Formula 1 pilotları Fernando Alonso ve Kamui Kobayashi'nin 2019 Daytona 24 Saat yarışında kendilerine ait Cadillac DPi'de yarışacağını duyurdu. Alonso'nun Jimmie Johnson ile yaptığı arac değişiminde, Daytona'da bir kez daha mucadele etmek istediği ortaya cıkmıştı. Bugun yapılan acıklamada, Alonso ve WEC'deki takım arkadaşı Kobayashi'nin 10 numaralı WTR Cadillac DPi-V.R'da yarışacakları duyuruldu. Alonso, Daytona'daki ilk mucadelesinde mekanik sorun yaşamasının ardından 13. olabilmişti. Alonso, "Konica Minolta Cadillac takımı ile Wayne Taylor Racing ile Daytona'daki Rolex 24 Saat yarışına katılacağım icin mutluyum." "Bu kesinlikle Amerika'daki ve dunyadaki en buyuk yarışlardan birisi. Amerika'ya donmek her zaman ozeldir. Taraftarların oluşturduğu atmosfer eşsiz. İnanılmaz bir hafta sonu oluyor." "Umarım galibiyet icin mucadele edebiliriz ve taraftarlarımızı guldururuz. Gecen sene orada, o pistte ilk yarışıma cıkmıştım." "Fren sorunu nedeniyle podyuma cıkamamamızın ardından daha fazlasını istiyorum. Formula 1 ve WEC'de aynı anda yarıştığım yoğun yılın ardından, 2019 icin sabırsızlanıyorum. Dunyanın en onemli yarışlarından birisini fethetmek istiyorum." dedi. WTR takımı, NASCAR efsanesi Jeff Gordon ile 2017 Daytona 24 Saat yarışını kazanmıştı. Gecen sene ise 10 numaralı WTR ekibi lastik patlatması nedeniyle 5 yarışlık podyum serisine veda etmişti. Alonso, 2019'da WEC super sezonunun devamını tamamlarken aynı zamanda Indy 500 ve Daytona 24 Saat yarışlarına katılacağını duyurmuş oldu. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso ve Kobayashi, Daytona 24 Saat Yarışında Takım Arkadaşı Olacaklar