Charles Leclerc, Sebastian Vettel'le kıyaslama yapmanın doğru olduğunu duşunmuyor. Bu yıl Sauber adına yarışan Charles Leclerc, yeni takımı Ferrari ile resmi bir yarış pilotu olarak ilk kez piste cıktı. Bu testin oncekilerden farklı olup olmadığı sorusuna Leclerc, "Elbette. Cunku ilk kez gelecek yıl kendim icin ne beklediğimi bilerek araca bindim." "Elbette son derece ozeldi. Her şey cok farklıydı fakat son derece mutlu olduğumu soyleyebilirim. Cok farklı bir deneyimdi. Herkes gelecek yıl onlarla birlikte olacağımı biliyordu. Eskiden durum farklıydı. Bu acıdan mutluyum. Benim acımdan guzel bir gundu." yanıtını verdi. Leclerc, 1:36.450'lik derecesiyle, Sebastian Vettel'in salı gunu attığı en hızlı turu 0.4 saniye farkla gecmeyi başardı ve iki gunluk testin en hızlı ismi oldu. 135 tur atan Leclerc, "Her zaman iyi bir iş yapmak istiyorum, kim icin surduğumun bir onemi yok." "Ama bugunun ana hedefi performansımı gostermek yerine lastikleri anlamak uzerineydi." "Bir yarış aracına bindiğim her an, limitleri mumkun olduğunca cabuk bulmaya calışırm. Ama bu testte hedefim bu değildi. 2019 lastiklerini bu yıl kullandığımız lastiklerle karşılaştırmam gerekiyor ve bana gore iyi bir iş yaptık. Memnun kaldım." "Takımı daha once biliyordum ama onları daha iyi tanıdım. Her takımın kendine ozgu bir calışma şekli var. Bugun takım benim nasıl calıştığımı gordu, ben de onların nasıl calıştığını yakından gordum." dedi. Monacolu surucu bir sonraki test icin Şubat ayındaki Barcelona kış testini beklemek zorunda kalacak. Leclerc, "Olabildiğince cabuk hazırlanmaya calışacağım. Yeniden aracta olmak icin sabırsızlanıyorum." "Analiz edilmesi gereken cok fazla veriyle son derece uzun bir gundu. Her şeyden once tum bunları analiz etmeli ve anlamak zorundayız. Oğreneceğimiz cok şey olduğuna eminim." Bir Ferrari surucusu olmanın nasıl hissettirdiği sorusuna Vettel, "Elbette duygusal... Cunku bir Ferrari surucusu olmak cok ozel bir şey. Bunun hayalini kurdum, bu uzun zamandır beklediğim bir gundu. Geleceğini hic duşunmemiştim ama geldi. Mutluyum! Bugun yaptığımız işten memnunum." "Programımızı tamamladık ve gelecek yılki lastiklerle karşılaştırma yaptık. Benim icin de onemliydi cunku takımı daha iyi tanıma şansı yakaladım. Coğu kişiyi zaten surucu akademisinden tanıyorudm. Onumuzdeki birkac haftada mumkun olduğunca cok calışıp, herkesten ve takım arkadaşından cok fazla şey oğrenmeye calışacağım. Gelecek sezon icin sabırsızlanıyorum." Vettel'le suruş stillerinin benzer olup olmadığı ya da benzer gereksinimlere sahip olup olmadıları sorusuna Leclerc "Doğrusu hicbir karşılaştırma yapamayız. Boyle testlerde karşılaştırma yapmak imkansızdır." "Daha once de soyledim, bu takım icin surmek cok ozel. Gelecek yıl bu takımda olacağımı bilerek araca girmek guzeldi. Her şey ozeldi, aracı surduğumde olabildiğince hızlı gitmeye ve takım icin mumkun olan en iyi şeye yapmaya odaklanıyorum. Fakat bu test farklıydı." "Gelişmeye calışıyorum. Zayıf olduğum alanlar var ve bunlara odaklanmalıyım. Takımdaki herkesten oğreniyorum, takım arkadaşımdan da oğreniyorum." "Bu ozel bir test kabul ediyorum cunku gelecek yıl beni ne beklediğini biliyorum. Takım benim burada olduğumu biliyor." "Testi sorunsuz şekilde tamamlamak mutluluk vericiydi. Yapmak istediğimiz her şeyi yaptık. Artık hazırlanacağım ve bekleyeceğim." "Onunla (Vettel) birbirimizi iyi tanıyoruz cunku Ferrari Surucu Akademisi'ndeyken simulator uzerinde calışıyordum ve onu surekli goruyordum. Ozellikle dun cok fazla konuşmadık, ama onun suruşunu gormek ilgincti." dedi. Gunluk Gazeteler