Andrea Dovizioso, Jerez sezon sonu testinin ilk gununde yaptığı kazanın ardından buyuk bir acı hissettiğini ve perşembe gunu piste cıkabileceğinden emin olmadığını soyledi. Dovizioso, Ducati fabrika takımındaki yeni takm arkadaşı Danilo Petrucci'nin 0.2 saniye gerisinde en hızlı ikinci isim olmayı başarmıştı. Ancak İtalyan surucunun gunu, beşinci virajda yaptığı buyuk kazanın ardından sona erdi. Ducati surucusu, kaza sonrası tıbbi merkeze goturuldu ve vucudunda kırık olup olmadığına bakıldı. Bununla birlikte herhangi bir kemiğinin kırılmadığı anlaşıldı ancak sol başparmağının alt kısmında buyuk bir şişlik bulunuyor. Dovizioso, "Buyuk bir ağrı hissediyorum ama neyse ki, kotu bir şey yok gibi gorunuyor. Sanırım en onemlisi bu." "Kaza sonrası hemen rontgen cektirdim fakat kırık veya herhangi kotu bir şey goremediler. Asla neler olduğunu bilemezsiniz, belki bir kas sorunu ya da benzer bir şey vardır. Sadece kotu bir şey olmadığını biliyoruz." "Yarın bu acıyla baş edebilirsem tabii ki test etmeye devam ederim cunku karşılaştırabileceğimiz şeyler var. Umarım bunu yapma fırsatı yakalarım." dedi. Kazayı acıklanması istendiğinde Dovizioso, "Zorluyordum ve derecemi biraz daha geliştirmek istiyordum." "O noktada Michelin'in test amaclı denediği lastikler vardı ve zaten bazı suruculer bununla derece yapmışlardı ve iyi calışıyorlardı. Biz de ayarları değiştirdik. Buyuk bir adım atmayı başardık ve anlamaya calışıyorduk." "Kullanılmış lastikle denedim ve cok iyi bir tur olmasa bile on tarafta iyi bir his vardı. Motosikleti limitlerde surebilmek icin yeni bir lastikle calışmak istedim. Bu bizim icin gercekten onemliydi." "Virajın orta bolumunde cok hızlıydım ve o noktada ayarlar bir onceki kadar iyi değildi. Zorlarken on tarafı kaybettim." "Kucuk bir kazaydı ama pist dışına gittiğimde cakıllarda takla atmaya başladım. Vucudumun pek cok yerini carptım." dedi. Gunluk Gazeteler