Carlos Sainz Jr, McLaren'la yaptığı ilk suruşten mutlu ayrıldığını soylerken, Renault'da başardıklarından gurur duyduğunu dile getirdi. Renault ile son yarışı oncesinde sıralama turlarını 11. sırada bitiren Sainz, yarışta ultra yumuşak lastikle 37 turluk bir ilk bolum gecirdi ve sonrasında lastik değiştirerek altıncı sırada finiş gormeyi başardı. Takımına harika bir sonucla veda eden Sainz bundan oturu mutlu olduğunu dile getirdi. "Harika bir sonucla yeni bir sayfa acıyoruz. McLaren'a harika bir duyguyla gidiyorum. Geride kalan 1.5 yıl icin Renault'ya teşekkur ediyorum, motivasyonum tam ve yeniden şarj olmuş durumdayım." "Bizim icin harika bir sonuc aldık. Hedefimiz en başından beri dordunculuktu ve altıncı olarak rakiplerimizi bitirdik! Guzeldi. Renault'ya veda edebilmek icin peşinde olduğum şey tam olarak buydu." McLaren MC33'le ilk gununu de yorumlayan Sainz, "Garajdan bir McLaren pilotu olarak piste cıkmak adeta hayalimin gercekleşmesi gibiydi. İlk turumu tamamladığımda iyi hissettim ve sorunsuz bir gun gecirdik. Pek cok tur attım ve araca alışabilmem icin bana dayanıklı bir arac veren takımıma teşekkur ediyorum. Attığım 150 turun her birinden zevk aldım." dedi. Sainz son olarak Renault'daki yılını şoyle yorumladı: "Bence bu oldukca garip bir sezondu!" "Bazı inişler ve cıkışlar yaşadı. Hak ettiğimiz sonucu alamadığımız harika yarışlar vardı. Mesela Meksika ve Paul Ricard gibi. Son yarışta, bu yıl coğu kez hak ettiğimiz altıncılığı almak harika hissettiriyor." Gunluk Gazeteler