Yuksekoğretim Kurulu (YOK) Yuksek Disiplin Kurulunca, kız oğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesindeki (MAKU) oğretim gorevlisinin kamu gorevinden ihrac edilmesine karar verildi.
YOK, MAKU'de bir kız oğrenciye cinsel taciz girişimi iddialarıyla gundeme gelen oğretim gorevlisi M.O.T'yle ilgili disiplin soruşturması surecini işletti.
YOK yetkililerinden alınan bilgiye gore, YOK Yuksek Disiplin Kurulunun bugunku toplantısında, MAKU'den iletilen dosyanın da icerisinde yer aldığı farklı universitelerden 14 taciz iddiası goruşuldu.
[h=3]OĞRETİM GOREVLİSİ, GOREVDEN ALINDI[/h] Medyaya yansıyan MAKU'deki oğretim gorevlisinin oğrencilere cinsel tacizde bulunduğuna ilişkin dosya incelendi, ilgili kişinin sozlu savunması alındı.
Toplantıda, MAKU'deki oğretim gorevlisine yonelik, universitenin Kurul'a yaptığı "kamu gorevinden cıkarma" teklifi uygun bulundu.
[h=3]NE OLMUŞTU?[/h] Burdur Mehmet Akif Ersoy Universitesi'nde (MAKU) gorevli oğretim uyesinin, kadın oğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gundeme geldi. Oğrenci olduğunu soyleyen bir kadın kullanıcının Twitter'daki hesabından "Arkadaşlar bir konudan bahsedeceğim. Uzun zamandır bu psikolojinin yarattığı hisle yaşayamıyorum. Mehmet Akif Universitesi'ndeki oğretim uyelerinden 2 kişi, ben de dahil coğu kadın oğrenciye taciz ve tecavuz girişiminde bulunmuştur" ifadelerinin yer aldığı paylaşımlarda bulundu. Paylaşımlar kısa surede yayıldı.
Oğrenci yaptığı paylaşımlarda, "Ben sesimi cıkardığımda ardımdan bir kac kadın daha sesini cıkarmaya cesaret buldu. Bu surecte 2 hoca arkamızda durduğu icin onlar dahil biz mağdur olan oğrencilere de karalama, yıldırma politikası uygulandı." ifadesini kullandı.
İddialar uzerine MAKU Rektorluğu'nden yazılı acıklama yapıldı. Acıklamada olayla ilgili disiplin soruşturması acıldığı, bahsi gecen oğretim gorevlisinin 'kamu gorevinden cıkarılma' cezası verilmesi icin Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı'na (YOK) bildirildiği ve savcılığa suc duyurusunda bulunulduğu belirtildi.
Kaynak: AA
Taciz iddialarıyla gundeme gelen oğretim gorevlisi, gorevden alındı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Taciz iddialarıyla gundeme gelen oğretim gorevlisi, gorevden alındı