Hamilton ders almalı[PDT®]
Spor Haberleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton ders almalı[PDT®]
-
17-10-2019, 20:43:06Felipe Massa, Singapur GP'den hemen sonra sert şekilde eleştirmesine rağmen Japonya'da Lewis Hamilton'un suruş stilini FIA Yarış Direktoru Charlie Whiting ile goruşmeyeceğini soyledi. Gecen haftaki haberlerde bir grup pilotun, Japonya'da Charlie Whiting ile bir araya gelip Hamilton'un suruş stilini goruşeceği yer almıştı. Ama Massa, Singapur'daki olayın kendisi icin artık kapandığını yineledi. Massa: "Soyleyecek bir şeyim yok. Cunku ne yapıyorsa, bedelini oduyor. FIA, kurallar cercevesinde gerekeni yapıyor. Bir kazaya sebebiyet verirseniz veya doğru şekilde surmezseniz pistten gecme cezası alırsınız. Ve pitten gecme cezası aldı. Durust olmak gerekirse artık ders cıkarması gerek" Pilotlar Birliği Başkanı Rubens Barrichello da Hamilton'un suruş stili ile ilgili bir sorununun olmadığını, pilotlar brifinginde bunun konuşulmasını beklemediğini ifade etti. Barrichello: "Bunun yapılacağını duşunmuyorum. Sanırım bunu birisi uydurdu. Brifingde her şey hakkında konuşuyoruz ve ardından Pilotlar Birliği'nde bir araya gelip konuşmaya devam ediyoruz. Ama Michael Schumacher'in Monza'da Lewis Hamilton'a yaptıkları hakkında cok şey soylendi, adil olmadığı ifade edildi. Ardından brifinge gelindiğinde kimse bir şey soylemedi. Bunlar sadece laf. Singapur'da olanlarla ilgili bir şey konuşulacağını sanmıyorum" trf1.net'in haberine gore; Massa, konuyu Hamilton ile şahsen de goruşme gibi bir planının olmadığını belirtti. Massa: "Onunla konuşmaya calıştım ama o benimle konuşmak istemedi. İşte bu yuzden hayal kırıklığı yaşamıştım. Cunku eğer onun yerinde olsaydım, uzgun olduğumu soylerdim. Hayal kırıklığı yaşamıştım ve basın olmadan onunla konuşmak istemiştim. Ardından onu basına konuşurken gorunce o hareketleri yaptım. Cunku farklı bir tepki bekliyordum. Gidip onunla konuşmayacağım. Durust olmak gerekirse bir şey yapmadım. Yarışımda lastiğim patladı. Bu yuzden onunla konuşacak bir şeyim yok. Eğer o gelirse sorun olmaz" Brezilyalı pilot ayrıca Rob Smedley'in Singapur'da kendisine verdiği talimatın da abartıldığını duşunuyor. Massa: "Herkesin telsiz konuşmalarını acarsanız, garip şeyler duyarsınız. Rob beni zorlamak icin bir şeyler soyluyordu, Hamilton'un veya bir başkasının yarışını mahvetmem icin değil. Ayrıca istese de bunu yapmazdım" Hurriyet __________________