Brendon Hartley, Formula 1'den ayrıldığı icin uzgun olduğunu cunku kalması halinde gelecek yıl daha fazlasını yapabileceğini soyledi. Brendon Hartley, 2017 Amerika GP ile Toro Rosso koltuğuna oturmuş ve ilk yarışlarında hatasız bir performans gosterince 2018 icin tam zamanlı yarış koltuğunu kapmıştı. Bununla birlikte bu yıl yarışlarda cok az puan alabildi ve Toro Rosso kendisi ile yollarını ayırdı. Pazar gunu acıklamalarda bulunan Hartley, "Elbette başlangıcta biraz sinirlendim, ama bu durum hızlıca tersine dondu ve 'tamam, bir sonraki adımlar neler olacak?' diye duşunmeye başladım." "Kendimi avutmuyorum. Formula 1 pilotu olma hayalimi gercekleştirdiğim harika bir deneyim yaşadım. Cok şanslıydım ama yapabilecek daha cok şeyim vardı." "Sezonuma bakarsak gercekten guclu şekilde tamamladım ve takım arkadaşımdan surekli olarak daha iyi performans gosterdim. Başka bir şansı daha hak ettiğimi hissediyordum fakat Formula 1 karmaşık bir dunya. Burada cok buyuk bir politika ve para donuyor. Her zaman işler istenildiği gibi gitmiyor." "Sezon benim ici hic de kolay değildi. Coğu zaman zorlu koşullar vardı ve ilk birkac yarıştan sonra geleceğim sorgulanmaya başladı. Bununla baş etme şeklim bana gurur veriyor." "Sezonu iyi şekilde bitirmeyi başardım. Son yarışlarda takım arkadaşımla aramda birkac ondalık vardı. Her zaman puan alabilecek seviyede bir araca sahip değildik. 11. olduğumuz zamanlar vardı." "Şahsen pazar gunu padoktan başımı dik tutarak ayrıldım. Yapabileceğim her şeyi yapmış olduğumu biliyordum. Yaptığım şeyle gurur duyuyordum." "Formula 1'e kapıyı kapatmıyorum ama başka projelerle de ilgileniyorum. Henuz doğrulanan hicbir şey yok ama uzerinde calıştığımız bazı şeyler var." "18 ay once Formula 1'de olmama rağmen bunun olacağını asla duşunmemiştim ya da radarda olduğumu hissetmiyordum." "Asla tam zamanlı bir surucu olarak padokta yer alacağımı duşunmemiştim. Teşekkur edecek cok şeyim var. Orada olduğum icin minnettarım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Hartley: Formula 1'de Yapabileceğim Daha Fazla Şey Vardı