İstanbul'daki antrenman turlarında kaza geciren Alman pilot Sebastian Vettel, yarışta giyeceği kaskının icine nazar boncuğu resmi yaptırdı. Formula 1 Dunya Şampiyonu Alman Pilot Sebastian Vettel, kaskının icine koydurttuğu nazar boncuğu ile yarışa katılacak. Almanya'nın genc ve unlu şampiyonu Vettel "Fatma'nın gozu' olarak bilinen Turkiye'deki İstanbul Grand Prix oncesi kaskının icine mavirenkli bir gozu andıran nazar boncuğu resmini yaptırdı. 23 yaşındaki unlu yarışcı nazar boncuğunun kotuluklerden kendisini koruyacağına inancı buyuk. Hem gezi hemde yarışmacı olarak cok kez Turkiye'ye geldiğini vurgulayan Vettel,"Musluman ulkelerde mavi goz Muhammed peygamberin kızı Fatma'nın gozu olarak biliniyor. Yani mavi nazar boncuğu Turkiye'de her yerde insana şans getirdiğine inanıyorlar. Başta Turkiye olmak uzere musluman ulkelerde nazar boncuğu en cok satılan hediyelik eşyalar arasında ilk sırada yer alıyor. Araştırdım ve bunun tam bana gore olduğuna inandım. Bana şans getirmesi dileğiyle kaskıma resmini boyattım" diye konuştu. SporX __________________