McLaren Racing'in CEO'su Zak Brown, 2019 yılı icin bazı buyuk markalarla anlaştıklarını soylerken, 2019 yılında takıma katılacak James Key'in etkisinin oldukca buyuk olacağını soyledi. McLaren'ın son donemdeki duşuşu 2018'de devam ederken, takım Renault motoruna rağmen beklentilerin cok altında kaldı ve sezon altıncı sırada tamamladı. Ozellikle ikinci yarıda cok az puan alabilen İngiliz ekip, Renault fabrika takımı ve Red Bull ile aynı motoru kullanmasına karşın her iki takıma da gecilmekten kurtulamadı. Bununla birlikte takımda ciddi bir teknik yapılanma başladı Eric Boullier başta olmak uzere son donemde takımın başında yer alan isimlerle yollar ayrıldı. Pat Fry ve Gil de Ferran takımla calışmaya başlarken, 2019'da ekibe James Key de katılacak. Brown, "2018 zor bir yıldı ama cok faz değişiklik yaptık.. Cok şey oğrendik, yaptığımız hataları anladık ve gelecekte tekrar karşılaşmamak icin uzerinde cok fazla calışma yaptık. Şampiyonayı altıncı bitirdik ve kağıt ustunde 2017'den bir adım ilerideydik. Ama McLaren'ın ya da fanların beklediği seviyesinde bir yıl kesinlikle değildi." "İhtiyac duyduğumuz değişiklikleri yaptık. Fakat daha once de soyledim; bu yılki sorunlar bir gecede ortaya cıkmadı ve bir gecede cozmek imkansız. Son altı aydır doğru adımlar atabilmek adına onemli bir gelişim kaydettik. Stratejik zeka ve yarış icgudusunun harika şekilde bir araya getiren Gil de Ferran'ı takıma getirdik. Andrea Stella'nın pozisyonunu yukselttik, Pat Fry'ı MCL34'un tasarımına yon vermesi adına muhendislerimizin başına getirdik. Son olarak şu anda gorevinde olmayan James Key'i teknik direktorluğe getirdik." "Bu onemli hamlelerin de otesinde, organizasyon icerisindeki doğru yetenekleri, doğru yerlere yerleştirdik. Bu sayede daha cevik olacağız ve teknik kulturumuzu geliştireceğiz. Bu bizim gelişim ve geri donuş planımızın bir parcası. Formula 1 dinamiktir, bu yuzden onumuzdeki aylarda daha fazla gelişim bekliyorum." dedi. Brown, James Key'in 2019 aracının tasarımında yer almadığını fakat aracın gelişiminde yer alacağını soyledi. "Yeni sezon hazırlıkları iyi gidiyor. Herkes cok calışıyor. Yarış aracımızı geliştirmek icin yapmamız gereken şeyleri biliyoruz. Son beş ya da altı ay icerisinde hem takım yapısı hem de liderlik anlamında yaptığımız değişikliklerin etkisini gormeye başladık." "Koklerimize geri donmeli ve gelecek yıl daha guclu bir arac uretmeliyiz. Yeniden yarış kazanabilmek icin yeniden yapılanma surecini surduruyoruz. 2019 bu yonde atılmış bir sonraki adım olacak." "2019'da beni heyecanlandıran cok fazla şey var. James Key bize katılacak, Gil de Ferran'ın gorevi genişliyor. Pek cok yarış ve şampiyonluk kazandığımız Pat Fry takıma geri dondu ve tasarım/uretim surecini hem yonlendirecek hem de koordine edecek." "Liderlik yapısıyla ilgili calışmalarımız devam ediyor. Bununla birlikte James'in 2019 aracının tasarımını etkilemeyeceğini soyleyebilirim. Fakat sezon boyunca aracı ilerlemesine yardımcı olacak ve en onemlisi MCL35'in tasarımcısı o olacak. Bu acıdan cok heyecanlıyım." "Pilot kadromuz gelecek yıl icin beni heyecanlandırıyor. Carlos ve Lando sadece bizim icin değil, spor icin harika." "Sponsorluk ve ortaklık alanında da iyi bir ilerleme kaydediyoruz. Avustralya GP'de aramızda bazı buyuk ve yeni markalar goreceksiniz. Bu yuzden ticari departmanlarımızın yarışlar kazanabilmek icin cıktığımız bu yolda, bize katılacak harika partnerler bulmasından ve ortaya koydukları pazarlama calışmalarından memnunum." "Takım icerisindeki herkese yaptıkları her şey icin minnettarım. Son birkac yıl hic de kolay değildi. Hepimiz tarihi ve ozel bir mirasın temsilcisiyiz ve aynı yarış ruhunu ya da tutkusunu paylaşıyoruz. Bu fırtınalı şartlardan kurtulmak ve başarı elde etmek icin birlikte calışmamıza yardım eden temel şey bu." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- 2019 İcin Buyuk Sponsorlarla Anlaşan McLaren, James Key'e Guveniyor