Honda'nın Formula 1 şefi Masashi Yamamoto, McLaren'la yollarını ayırmalarının ardından değişen en buyuk şeyin iletişim olduğunu ve Toro Rosso ile cok iyi bir iletişime sahip olduklarını soyledi. Japon uretici, 2015 yılında Formula 1'e motor tedarikcisi olarak donme kararı almış ve McLaren'ın motor partneri olmuştu. Ancak taraflar uc zorlu yılın ardından 2017 sonunda yollarını ayırdılar. Honda bu sezon Toro Rosso ile anlaşırken, İtalyan takım Bahreyn'de dorduncu olmayı başardı ve şampiyonayı 33 puanla dokuzuncu sırada tamamladı. Motorsport'a konuşan Yamamoto, "McLaren'la karşlılaştırıldığında Toro Rosso'daki en buyuk değişiklik, takımla cok daha iyi bir iletişime sahip olmamızdı." "Bunun sonunda teknik anlamda şasi ve guc unitesi arasındaki bağlantıyı daha iyi sağlama şansımız oldu." "Motorun kendisine bakarsak dayanıklılığın ve performansın geliştiğini gorebiliyorduk. İkinci ve ucuncu versiyon motorları getirdik ve performansı kademeli olarak yukselttik. Gelecek yıl icin iyi bir hazırlık yapmış olduk." "Sezon başında bazı sıkıntılar yaşadık. Dayanıklılık sorunları vardı ve gelişim konusunda bazı gecikmeler yaşandı. Ama sonuc olarak hem performansı hem de dayanıklılığı geliştirdik." dedi. Honda gelecek yıl Renault ile calışan Red Bull'a motor sağlayacak ve boylelikle toplamda dort farklı aracta Honda motoru olacak. Yamamoto, Kanada Grand Prix'sien getirdikleri motor guncellemesinin onemli bir adım olduğunu ve bu guncellemeyle Red Bull'un guvenini kazandıklarını soyledi. Honda'nın itibarını 2018'de cabucak kazanmasını da yorumlayan Yamamoto, "Bu benim icin gercekten surpriz olmadı." "En onemli nokta Kanada GP'deki yarış performansımızdı. Belli bir noktaya doğru gidebildiğimizi gosterdik ve Red Bull'un bize guvenebileceğini kanıtladık." "Sonrasında aynı cercevede devam ettik ve Red Bull bunu gordu. İlişkimizin oldukca istikrarlı ve iyi olduğunu duşunuyorum. Heyecanlıyım ve gelecek sezonu sabırsızlıkla bekliyorum." "Eğer gelecek yıl programımızı tamamlayabilirsek veya bunu yansıtabilirsek, Red Bull ile iyi bir ilişki ve sonuclara sahip olacağız." dedi. Gunluk Gazeteler