Carlos Sainz, Renault ile mucadele ettiği 2018 Formula 1 sezonundaki iyi yarışlardan memnun olduğunu ama kacırdığı fırsatların canını cok yaktığını soyledi. Sainz, Abu Dhabi GP'de harika bir performansla altıncı olmayı başardı ve geri kalanların en iyisi olmayı başardı. Ancak sezonun onceki yarışlarında yaşadığı mekanik problemler yuzunden cok fazla puan kaybetti. 2019'da McLaren'da yarışacak Sainz, "Aractan maksimumu cıkartabilmek adına ortaya koyduğumuz cabayı ve tum bu surecin ne kadar uzun surduğunu hayal edebilirsiniz. "Sanırım bunu başardık. Canımı en cok acıtan şey, cok fazla puan almak uzereyken, yani iyi bir iş yaptığımızı gostermek uzereyken, Meksika veya Paul Ricard'da olduğu gibi sorunlar yaşamamızdı. O an orta grubun lideriydik fakat odule ulaşamadık. Bu acıdan acı-tatlı bir yıl oldu." dedi. Sainz en iyi sonucunu Azerbaycan'da beşinci olarak alırken, orta gruptaki sonucları yargılamanın zor olduğunu cunku şansın bazen cok buyuk faktor haline geldiğini soyledi. Sainz, Fransa GP'de orta grubun pole pozisyonunu almasının ardından MGU-K sorunuyla yolda kalmasının bunun en buyuk bir orneği olduğunu soyledi. Ayrıca Meksika'da en iyi startlarından birisini yaptığını ve altıncı sırada giderken yarış dışı kaldığını ekledi. Fakat genc pilot, zor şatlarda ortaya koyduğu cabadan memnun olduğunu da soyledi. İspanyol surucu buna ornek olarak da sıralama turlarında sekizinci olduğu ama Renault'nun stratejisiyle sorun yaşadığı Monaco'yu ve takımın varlık gosteremediği Japonya GP'sini gosterdi. "Muhtemelen en iyi yarış hafta sonu Suzuka'ydı. Bir puan aldım ama aractan her şeyi aldığımı hissettim. Yarışta dort veya beş pilotu gectim." "Takım icin zor bir hafta sonuydu ama yine de bir puan almayı başardım." "Orta grupta puan alabilmek icin şanslı olmanız gerektiğini soyleyebilirim. En iyi performansınızı gosterdiğiniz gun, aracınızın da kalanların en iyisi olması gerekiyor." "Bazen bu yıl en iyi seviyemi gosterdiğimi duşunuyorum ama arac yedinci olacak seviyede değildi ve bu yuzden cok fazla puan almadım. Ya da en iyi performansımı gosteremedim ama aracım yedinci olabilecek seviyedeydi fakat oraya gidemedim." "Orta grupta pek cok puan alabilmeniz icin bu tur bir şans ve denge gerekiyor." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Sainz, 2018 Sezonundan Hem Memnun Hem de Mutsuz