Bernie Ecclestone, Michael Schumacher'in gercek bir lider olduğunu ancak Sebastian Vettel'in oyle olmadığını soyledi. Sebastian Vettel, bu yıl Ferrari ile dorduncu yılında şampiyonluk savaşında olmasına rağmen bir kez daha şampiyonluğa ulaşmayı başaramadı. Bernnie Ecclestone, kacan şampiyonluk ve Sebastian Vettel hakkında acıklamalarda bulundu. "Şampiyonluk savaşında neler olduğunu bilmiyorum cunku Ferrari'nin şampiyon olacağına inanmıştım." "Neden bir noktada şansları sona erdi soylemek guc, ortada bir sebep yok. Net bir sorun yok. Elbette Sebastian hatalar yaptı ama takım da yaptı. Bazı pistlerde Mercedes daha hızlıydı ama Ferrari en iyi araca sahip olan ekipti. Mercedes'ten daha iyi bir aracları vardı." "Sebastian, Red Bull'dayken seviliyordu ve alışık olduğu şey buydu. Herkesle konuşurdu, herkes de onunla konuşurdu. Takım icerisinde kendisini rahat hissediyordu." "Mesela hatırladığım kadarıyla Nelson Piquet ile calışmak cok zordu. Bazen yalnız kalmak zorundaydı. Ben de oyle yapardım. Herkes gibi, takım icerisinde onemli olduğunu hissetmek istedi. Sonrasında pistten ayrılırken, kendisini rahatsız eden şeyleri orada bıraktı. Bu harika şekilde işe yaradı ve kazanmasına yardımcı oldu." "Bence Sebastian, Ferrari'ye geldiği zaman boyle bir şeyi hic yaşayamadı. Bu onun odağını ve konsantrasyonunu etkiledi. Tabii ki olmamalıydı... Sebastian bir Alman'a gore garip şekilde duygusal." "Vettel ic gudulerini kullanmalı, daha sakin ve direncli davranmalı. Guclu kalmalı, şu an sadece yolunu kaybetmiş gibi gorunuyor. Tekrar kendi yolunu bulabilecek guce sahip. Biz gercek Seb'i ozluyoruz." "Sık sık Michael ile kıyaslanıyor ama, Michael Ferrari'yi omuzlarına aldı ve onları krizden cıkardı. O gercek bir liderdi, Vettel ise oyle değil." "Yine de Ferrari, bu yıl Sergio Marchionne hayatını kaybetmeseydi, şampiyonluğu kazanırdı. Herkes ona saygı duyardı. Onunla birlikte takım kendisinden daha emindi ve hedefine ulaşmak uzereydi." "Bugunun Ferrari'si bana, Tod'u Maranello'ya gitmeye ikna ettiğim 1990'lı yılların ortalarını hatırlatıyor. Tipik bir İtalyan problemi var; Ferrari'de cok değerli varlıklar var ama onları en iyi yonlendirecek bir lider gerekiyor." "Kim olabileceğin bilmiyorum ama İtalyanca konuşan ve gunun 24 saatinde fabrikada olmaya istekli birisi olmalı. Danışman tipli veya emir veren birisi olmalı!" "Kimi Raikkonen'in Ferrari'den ayrılmasından oturu de uzgunum. Sauber'e gecişi geriye doğru bir adım olacak ki, bu uzuntu verici. Ben olsaydım Kimi'yi Ferrari'de tutardım." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Ecclestone: Schumacher Bir Liderdi, Vettel ise Değil