Sebastian Vettel'e gore Ferrari, Singapur GP ile birlikte performans duşuşu yaşamaya başladı ve bunlar hatalarla birleşince şampiyonluk Mercedes'e gitti. Ferrari ve Sebastian Vettel, ilk yarıda ceşitli hatalar yapmalarına rağmen ikinci yarıya Belcika GP zaferiyle başladılar ve ruzgarı yeniden arkasına aldılar. Ama İtalya'da Ferrari'nin ilk iki cizgiden başladığı yarışta Sebastian Vettel, Lewis Hamilton'a carparak spin attı ve Mercedes surucusu, Kimi Raikonen'i gecerek zafere ulaşan isim oldu. Singapur'da herkes Ferrari zaferine kesin gozuyle bakarken, Hamilton harika bir turla pole pozisyonunu aldı ve zafere ulaşmayı başardı. Ferrari o yarışta Red Bull'un bile gerisindeydi. Sonrasındaki iki yarışta Mercedes'in ustunluğu devam etti ve Hamilton harika zaferler alarak puan farkını iyice actı. Vettel, "2018 sezonunda karşımıza bazı şanslar cıktı. Bunların coğunu kullandık ve bazılarını da kullanamadık. Fakat gunun sonunda maalesef yeterince iyi değildik." "Bana gore en onemli nokta Singapur'du. O yarıştan itibaren birkac yaırş boyunca Mercedes'in temposuna ayak uyduramadık. Ayrıca bize yardım etmeyen başka şeyler oldu, puan almamıza engel olan hatalar yaptık, ben de hata yaptım." dedi. Hamilton ise, "Bu yıl benim icin zor bir sezon olu. İnanılmaz bir hıza sahip olan Ferrari takımında dort kez dunya şampiyonu Sebastian Vettel'e karşı yarıştık. Coğu zaman bizden daha hızlılardı. Onları yenmek icin bir takım olarak birlik olup, karşılık vermeliydik. Bu gercekten cok buyuk bir takım cabası gerektirdi." "Genel anlamda memnunum. İhtiyac duyduğum hicbir şey yok. Bu duygunun tadını cıkarmak ve hislerimi yaşamak istiyorum. Fangio'nun şampiyonluk sayısını yakaladım ve mutluyum. Daha once soylediğim gibi olağandışı bir his." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel, 2018 Şampiyonluğunu Singapur ve Sonrasında Kaybettiklerini Duşunuyor