Toto Wolff, Michael Schumacher'in 2010 ve 2012 yıllarındaki calışmalarıyla, Mercedes'in başarısında buyuk bir rol oynadığını soyledi. Adını Ferrari tarihine altın harflerle yazdıran Michael Schumacher, 2010 yılında Formula 1'e Mercedes'le geri donmuş ve 2012 sonunda ayrılmıştı. Mercedes bu donemde istediği başarıları elde edemese de, Schumacher ve Ross Brawn, geleceğe yonelik onemli yatırımlar yaptı ve onemli isimleri takıma cekti. 2010 yılından sonra adım adım ilerleme kaydeden Alman takım, 2012 yılında pole ve podyumlar icin yarışmaya başladı. 2013'te ise hemen hemen her yarışta galibiyet savaşı verdi. 2014-18 yılları arasında ise arak arkaya beş şampiyonluk yaşadılar. Toto Wolff, "Michael her zaman kişisel hayatımın ve Mercedes'in bir parcasıydı. Her zaman onu duşunuyoruz. Benim icin tum zamanların en istisnai surucusu, inanılmaz bir karakter." "Mercedes olarak hepimiz bir danışman ve akıl hocası olarak onu cok ozluyoruz. Michael Mercedes'in Formula 1'deki başarısının temellerini atan mimarlardan birisi." "2010 yılından 2012'ye kadar bu yapının kurulmasında gorev aldı. Şu anki yapının kurulmasına yardım etti." dedi. Mercedes bu yıl Formula 1'in dışında ceşitli başarılar yakaladı ve adeta motor sporlarına damga vurdu. Wolff, "Bu yıl Mercedes adına cok fazla başarı yakaladık. Formula 1'de şampiyon olduk, Formula 2'de şampiyonluğa ulaştık. Formula 3'te şampiyon olduk, DTM'de şampiyonluğa ulaştık. Formula 1 eSpor'da şampiyonluğa ulaştık.. Yine de 2019 icin sabırsızlanıyoruz." "Bu donemi Ferrari ile karşılaştırmak zor ama benzer. Henuz gencken Michael'ın Ferrari'deki donemini takip ediyordum ve bunun inanılmaz olduğunu duşunuyordum. Cok başarılı olmuşlardı. Fakat şimdi alcak gonullu kalmalı ve toparlanmalıyız. Yeni hedeflere ihtiyacımız var. Rakiplerimiz bizi yenmek icin cok fazla caba sarf edecek." Mick Schumacher'e teklif yapıp yapmadıkları sorusuna Toto Wolff, "Formula 3'te bir Mercedes motoruyla şampiyon oldu ama şimdi ona gelişmesi icin zaman vermek gerekiyor." "Soyleyebileceğim tek şey genc surucu programımızda cok az yer olduğu. Onceliğim 2020'de Esteban Ocon icin Formula 1'de yer bulmak." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Wolff: Schumacher, Mercedes'in Bugunku Başarısının Mimarlarından Birisi