Moto2 İspanya Grand Prix'inde İspanyol pilot Julian Simon'a carparak yarış dışı kalan milli motosikletci Kenan Sofuoğlu'na kazayla ilgili yarışma organizasyonu tarafından soruşturma başlatıldı. Barcelona yarışmasında 15. turda 3. sıradayken onunde giden İspanyol pilot Simon'a virajda arkadan carparak kaza yapan Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, ''Simon, virajda cok yavaş gidiyordu ama yine de hata bende. Bunun her yarışmada olan kazalardan farkı yok'' dedi. Sezonun sıkıntılı gectiğini Barcelona yarışması oncesi de cok umutlu olmadığını dile getiren milli motosikletci, şoyle konuştu: ''Yarışmada herşey yoluna girmişti. İkincinin arkasına kadar geldim. Carpıştığımızda Simon virajda cok yavaştı. Benim icin burada duşmuş olmam veya puan kaybetmem onemli değil. Ama bu yarışmada podyum benim icin garanti gibiydi. Benim asıl canımı sıkan bana ceza vermeyi duşunmeleri. Cunku bu bir carpışma. Carptığım pilot İspanyol, ben Turk olduğum icin ceza vermek istiyorlar. Cunku Moto2 organizasyonunu İspanyol şirket yapıyor. Cezanın kararını İngiltere yarışmasında verecekler. Ceza verirlerse ben altında kalmam. Benim hic bir kimseden korkum yok. En ufak bir cezayı bile kabul etmem.'' Motosiklette kendi başarısını cekemediklerini ifade eden Sofuoğlu, ''Turkum ve İspanyol sporcuya carptığım icin bunlar karşıma cıkıyor. Beni cekemiyorlar, kıskanıyorlar'' dedi. Sofuoğlu, Turkiye'yi her zaman arkasında hissettiğini belirterek, ''Benim hic kimseden korkum yok. En ufak bir cezayı bile kabul etmem. Cezayı bırak Turkiye, hic kimse kabul etmez. Cunku buna benzer kazalar her zaman yaşanıyor. Benim Simon ile aramda herhangi bir sorun yok. Kendisinden ozur diledim. Ayağı kırıldığı icin cok uzgunum. Hastaneye giderek ziyaret ettim' diye konuştu. [IMG]http://img37.**************/img37/7815/kenan1307373976.jpg[/IMG]
Kaynak __________________
Kenan Sofuoğlu'nun kaza isyanı! [S-T]
Spor Haberleri0 Mesaj
●51 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kenan Sofuoğlu'nun kaza isyanı! [S-T]