Mark Webber, Daniel Ricciardo'nun 2019 yılında Renault'da yarışmak icin Red Bull'u secmesinin faydadan cok zarar getireceğini duşunuyor. Daniel Ricciardo, 2019 yılında Renault ile yarışma kararı aldı ve bu karar tum Formula 1 dunyasında şaşkınlığa yol actı. Bunun temel sebebi aynı motorla yarışan Red Bull'un bu yıl pek cok yarışta Renault'ya tur bindirebilecek seviyede olmasıydı. Bir donem Red Bull'da yarışan ve 2010'da şampiyonluğa cok yaklaşan Mark Webber, vatandaşının Renault'ya gecerek yanlış bir secim yaptığını duşunuyor. "Sanırım hepimiz bu konuda biraz endişe duyuyoruz. Bence buradaki insanlar onun burada kalmasından hoşlanırdı." "Formula 1'den ayrılmış olabilirim, fakat bugun Red Bull'la oldukca yakın bir ilişkiye sahip olmaya devam ediyorum. Daniel'le gecenlerde bir akşam yemeği yedim ve benim pozisyonumun tam olarak ne olduğunu, yani bu konu hakkında ne duşunduğumu biliyor. Bu konuda değişen bir şey yok. Onun Red Bull'da kalmasını cok isterdim." "Bunu soylerken, Red Bull'un 2019 yılında Honda'yla birlikte gelen ek butce ve destekle birlikte inanılmaz şekilde guclu olacağını zannetmiyorum." "Fakat 2020'de, yeniden oldukca ozel bir takım haline geleceklerini duşunuyorum. Gelecek yıl Daniel'in Red Bull'la aynı sonucları alacağını soylemek elbette bir zor olacak." "Diğer tarafta Renault'ya bakarsak spora butce sınırı gelsin istiyorlar, calışan sayısı azalsın istiyorlar. Yani spora daha fazla denge gelmesi icin her turlu kısıtlamayı istiyorlar." "Pilot olarak yeni bir takıma giderseniz ve takım boyle bir pozisyona sahipse, o zaman bu durum oldukca endişe vericidir." Gunluk Gazeteler