Renault'dan Cyril Abiteboul, Formula 1'de yarış kazanabilmek icin cok buyuk paralar harcamaları gerektiğini dile getirdi. Formula 1'in sahibi Liberty Media, gelecekte daha rekabetci bir grid oluşturabilmek icin takımlar arasındaki gelir dağılımını eşitlemek ve takımların harcadığı paraları sınırlamak istiyor. 2016'dan bu yana Liberty ile takımlar arasında bu durumu cozebilmek icin ceşitli goruşmeler yapılıyor fakat şimdiye kadar somut bir adım atılamadı. 2016'da spora fabrika takımı olarak donen Renault, takıma ciddi yatırımlar yapsa da henuz Mercedes, Ferrari ve Red Bull kadar butceye sahip değil. Takımın yoneticisi Cyril Abiteboul, bugun bir takımın yarış kazanabilmesi icin cok fazla para harcamak zorunda olduğunu ve bunun Formula 1'e zarar verdiğini soyledi. "Doğrusu durum hakkında sızlanmak istemiyorum cunku Formula 1'e girerken durumun farkındaydık. Doğrusu ortada bir guc savaşı var ve kazanmak icin inanılmaz rakamlar harcamalısınız. Buna saygı duyabilirim cunku bu yıl yarış acısından harika bir sezon olduğunu duşunuyorum. Bir noktada nasıl Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi olabileceğimizi gormemiz gerekiyor." “Bir noktada para dağılımı uzerinde farklı bir anlaşma yapılacak ve yine bir noktada harcamaların sınırlandırılması gerekecek, cunku bize gore tum bu harcamalar surdurulebilir değil. Yanılıyorsam soyleyebilirsiniz. Fakat bana gore herkesin ortak goruşu tam olarak bu." "Bu yuzden bu sadece zamanlamayla ilgili bir konu. Plan ertelenirse bir yıl ertelenmiş olur. Fakat onemli olan, Formula 1'in sahip olduğu değer goz onune alındığında, prensip olarak makul bir maliyetle yarış kazanabilecek bir konumda olmamızdır. İstediğimiz denklem bu." Gunluk Gazeteler