Carlos Sainz Jr, Fernando Alonso'nun Formula 1'in gorduğu en iyi suruculerden birisi olduğunu ve buna rağmen gerilerde kalmasını anlayamadığını soyledi. Fernando Alonso, 2005 ve 2006 yıllarında dunya şampiyonu olmayı başarmasına karşın, kariyerinin kalan kısmında bir daha şampiyonluk yakalayamadı. İspanyol surucu genel olarak en iyilerden birisi olarak kabul gordu. Fakat 2015-18 yılları arasında McLaren cok kotu durumdaydı ve Alonso galibiyet mucadelesinde olmak yerine puan mucadelesi vermek zorunda kaldı. Alonso'ya en yakın isimlerden birisi olan Carlos Sainz, "Fernando harika bir karakter, bana her zaman cok fazla yardımcı oldu. Son derece arkadaşcaydı. Bu da beni elde ettiği sonuclar dışında kendisine hayran bırakan bir başka tarafıydı." "Bana cok fazla yardımcı oldu. Ne olursa olsun ona cok fazla şey borcluyum. Harika ve yardım sever bir surucu." "Son yıllarda onunla mucadele etmek bana cok yardımcı oldu. Fakat onun gibi bir surucunun yarış galibiyeti ici savaşamaması biraz garipti. Sonucta sahip olduğu yeteneklerle sporun en iyilerinden birisi olduğunu gosterdi. O bu sporun cıkarttığı en buyuk suruculerden birisi." "Motor sporlarının en iyi surucusu olmasa bile en iyi suruculerinden birisi. Formula 1, tarihin en buyuk suruculerinden birisi olan harika bir karakteri kaybediyor. Umarım bir gun geri doner." "Bunun Formula 1'le bir ilgisi var mıydı bilmiyorum, ama kişisel bir karardı. Umarım gelecekte bir gun geri gelir ve şampiyonluk icin savaşır." "Belki de suruculerin buyuk fark yaratabileceği daha cekici ve daha dengeli bir Formula 1'e geri doner. Hepimiz bunu istiyoruz. Lewis'e ve en iyi cocuklar bile bunu ister." dedi. Gunluk Gazeteler