Bu yazımı paylaşırken din gunumuzun sahibi olan Yuce Allah'a sığınırım. O gecmişin de geleceğin de tek sahibidir, bizi ve her şeyi o yaratmıştır. O ki insanı en guzel bir şekilde yaratan, sonrasında ise yaklaşmaya emirleriyle bir guzellik ve temizlik katandır.

Yuce Allah'ın bize verdiği bu nimetlerle dolu , gunlerimiz ile uzatılan bu sınavımızda dilerim ki bizler de insanlara hakkı soyleyen ve kimseyi kırmamaya calışan ve tum emirlere uyan insanlardan oluruz.
Guzel sonuclar almaya başladım Allah'ın izni ile insanların gorduğu gorupte aşık olduğu bir ayet var, insanın guzel bir şekilde yaratılması konusu. Sosyal medyada da herkes kendisini guzel gormektedir. Bu konudan bahsettim insan guzeldir cunku Yuce Allah oyle yaratmıştır dedim, ceşitli inanc ve goruşlere sahip kişilerle konuştum ceşitli dillerde. Ve Yuce Allah'ın izni ile bende ceşitli bilgileri duşunur duruma gelebildim aslında bilmek ile fark etmek farklı bir şey olabiliyor duşundukce anlamlanan bir kitabımız var Yuce Allah'a şukur ki.
Hoşlarına gitmeyecek olan kotu sozu emredilen şekilde soylemedim ama kitaptaki her şeyi soyledim, hak ile batılı da karıştırmamaya calıştım boylece Allah'ın izni ile konu da amacından saptırılamadı. Yuce Allah'ın planı ustundur elbette. O kadar cok kişiye farkındalık sağladım sadece guzelliğimizden ve dunyadan bahsettim ki Yuce Allah'ın izni ile cok guzel amellerim oldu size de hatırlamak istedim. Diğer konulardan bahsettiğimde ortak noktamıza gelin emrini uygulamam zor olabilirdi cunku Kur'an da ortak noktamıza cağırmaktan ve Yuce Allah'ın dilediğini kitap ile ustun kılması konu edilmiştir.
Dunyamızın icerisinde yercekimi sistemi , goğun tavan olaran bina edilmesiyle meydana gelmiş ve diğer gezegenlerde olmayan bu guzel yapı sayesinde iceride yaşamın şartları oluşmaya musait bir konuma getirilmişti. Daha bir cok konu var elbette ancak konuları bilenler biliyorlar Yuce Allah'ın dilemesi ile. Dunyanın icerisinde goğun bina olması nedeni ile yerin cekimi olur yoksa duşerdik herşey biterdi ki zaten bu Kur'an da kıyamet olarak adlandırılıyor ayette bu boyle tarif ediliyor okuyanlar anımsayabilirler gok catlıyor, ay yarılıyor...
Gezegenlerin havada durmasını acıklamaya kimsenin gucu yetmez aslında bize gore bu tamamen izah dışı bir durumdur hele ki bir cok gezegen var kaldı ki bir de bizim duzene sahip bir dongumuz var Kur'an da yazan . Uzay boşluğu ve o kadar kara delik denen bilinmeyenlere rağmen bu karar cozumlenemeyen ve izahı ilmimiz ile mumkun olmayan gerceklerin ancak Yuce Allah'tan geldiğini kabul etmemek cok buyuk bir cehalettir bence. İlmimizin sınırı da inkarımızın sınırı da bu dunya ile sınırlı bu dunyadan gelecekler ile sınırlı yanlış isem soyleyiniz. İple bile bağlı olmayan bir gezegende her an her şeyin olabileceği, din gununun sahibi Yuce Allah'ın bizi merhametiyle tuttuğu bir durumda işlediklerimi beğenmez oldum keşke daha iyisini yapsaydım diye. Ve bunun bilincinde olmak lazım, Muslumanlar farkında olun siz koca bir boşluk icinde bilemeyeceğiniz sonsuz dediğiniz bir boşlukta kaybolmadan, yutulmadan , soğuktan buz kesmeden, nefes alıyorsunuz Yuce Allah'ın bize bu rahmet ve merhametine emredilenleri, emredilen şekilde yapmamak , duşunmemek, Kur'an ı takip etmemek ile aslında cok buyuk bir gaflet gostermiş oluruz. Yuce Allah RahmÂn ve Rahîm olandır.
Yuce Allah'ın nimetini durmaksızın anlat emrini hayatında uygulamanız gerektiğini ve emirlere aralıksız , ertelemeden, terk etmeden uygulamanızın bir teslimiyet ve koruyucu olduğunu hatırlatmak isterim bir kez daha.