Jorge Lorenzo, Ducati’ye gore daha ‘’kompakt’’ olması sebebiyle Honda motosikleti uzerinde ‘’daha guvenli’’ hissettiğini soyledi. Lorenzo, Ducati ile iki karmaşık yılı geride bıraktıktan sonra Honda RC213V’yi ilk kez Valencia ve Jerez’deki sezon sonu testlerinde test etmiş ve liderin onda iki saniye gerisinde kalmıştı. Lorenzo bu testler suresince Ducati ile olan kontratının bitmemiş olması yuzunden medyaya acıklama yapması yasaktı. İspanyol surucu, Repsol Honda anlaşmasının başladığı tarihte yaptığı ilk acıklamada Honda’nın Ducati’ye gore daha kucuk olduğunu hissettiğini ve bunun kendi stiline daha cok uyduğunu dile getirdi. Lorenzo, ‘’Gecen sezon tamamen farklı bir motosiklet surdum. Cok buyuk ve cok uzun bir motosikletti. Belki de benim icin fazla buyuktu.’’ ‘’Boyut konusunda Honda bana daha cok uyuyor. Daha kompakt, daha kucuk ve yere daha kolay yatabiliyorum. Virajlara girerken daha guvende hissediyorum cunku yere ne kadar yakın olursanız o kadar guvende hissedersiniz.’’ ‘’İlk izlenimim pozitifti ve potansiyeli cok yuksek olarak goruyorum.’’ dedi. Lorenzo gecen sene Ducati’yi, Desmosedici uzerindeki gereksinimlerine cok gec tepki vermesi yuzunden eleştirmiş, takım kendisini 2019 sezonu icin tercih etmemiş, daha sonra yeni bir yakıt tankının geliştirilmesiyle İspanyol surucu hızlanmıştı. Uc MotoGP sınıf şampiyonluğu bulunan surucu, daha rahat hissetmesi icin Honda’nın şimdiden kendisine yeni malzemeler sağladığını soyledi. ‘’Beni en cok etkileyen şeylerden biri Repsol Honda’nın tepkileri, istediğiniz şeyleri size sağlamaları.’’ ‘’Gayet acıktım, Honda belirttiğim her şeyi not aldı ve birkac gun icinde her şeyi hazır hale getirdiler ve yakıt tankını neredeyse tam istediğim şekle getirdiler.’’ Lorenzo onumuzdeki sezon Honda garajında son şampiyon Marc Marquez’e karşı yarışacak ve İspanyol surucu, son altı yılda beş şampiyonluk alan takım arkadaşından ‘’oğrenmeye calışacağını’’ soyluyor. ‘’Butun suruculerin guclu ve zayıf yanları vardır. Marc da aynı şekilde. Onun guclu yanlarını oğrenmeye calışacağım, sanırım o da benimkileri oğrenmeye calışacak.’’ ‘’Birbirimizi zorlayacağız. Onu yenmek isteyeceğim ve o da beni yenmeyi isteyecek. Bu her şekilde takımın ilerlemesine ve motosikletin teknik gelişim gostermesine yardım edecek.’’ Gunluk Gazeteler