Mercedes'in motor sporları şefi Toto Wolff, yedi kez dunya şampiyonu Michael Schumacher'in 50. doğum gununde, Alman pilotu Mercedes'in Formula 1'deki buyuk başarısının "kurucu babası" olarak nitelendirdi. Schumacher, 2010 yılında tekrar başlatılan Mercedes'in projesine dahil olabilmek icin emeklilikten donmuş ve uc yıl boyunca takımda kalmasına rağmen sadece bir podyum yakalamıştı. Ancak Wolff, Schumacher'in elde ettiği başarılardan cok arka planda takım icin cok fazla şey yaptığını ve Mercedes'in bugunku başarısında onemli bir katkısı olduğunu soyledi. Wolff, "Michael, Mercedes olarak son beş yılda elde ettiğimiz başarının kurucu babalarından birisi." "Onun gibi başka bir surucu daha yok ve sahip olduğu tecrubeyi takımımızın gelişimi icin kullanarak, takıma oldukca buyuk bir katkı sağladı." "Formula 1'e geri donduğumuz 2010 yılından itibaren, gelecekte yakalayacağımız başarıların temelini atan insanlardan bir tanesiydi ve oldukca onemli bir rol oynadı." "Bizim icin yaptığı tum bu şeylerden oturu ona minnettarız." dedi. Wolff, Schumacher'in sporu yetenekleriyle farklı bir seviyeye taşıdığını soyledi. "Michael Formula 1 dunyasında cok buyuk bir etkiye sahip. Sadece inanılmaz rekorlar kırmakla kalmadı, aynı zamanda sporumuzu sonsuza kadar bicimlendirdi ve değiştirdi." "Michael bir surucu olarak detaylara olan dikkati ve teknik bilgisiyle Formula 1'i tamamen yeni bir seviyeye taşıdı." "Muhendislerle yaptığı brifinglerden, fiziksel antrenmanına kadar her şeyi buyuk bir tutkuyla yaptı. Surekli performansını arttırmak ici yeni yollar aradı." Schumacher'in koltuğunu Lewis Hamilton'a bırakmasından hemen sonra Mercedes'in başına gecen Wolff, bir onceki yıl bir ucuş esnasında Alman pilotla ilk kez karşılaştığını soyledi. Schumacher'le oynadığı tavla oyununu anlatan Wolff, "Michael ile ilk kez 2012'de tanıştım. Zurih'ten Singapur'a giden bir ucaktaydık. Yanımda oturuyordu ve tabla oynamak isteyip istemediğimi sordu. O gun iyi bir tavla oyuncusu olduğumu duşunmuştum, ama ilk iki turda beni bitirdi. Cok şaşırdım. Sonrasında oyunum gelişti ve ucuş boyunca hem oynadık hem konuştuk. Oldukca hoş ve durustce bir sohbetti. İndiğimiz zaman onu aslından cok daha uzun zamandır tanıyormuş gibiydim." dedi. Schumacher, 2013 yılında gecirdiği kayak kazasından bu yana tedavi gormeyi surduruyor. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mercedes: Schumacher, F1'deki Dominasyonumuz İcin Kilit İsimlerden Birisiydi