McLaren CEO’su Zak Brown, Liberty Media’nın Formula 1’in ‘’bozulmuş modeli’’ uzerindeki değişim planlarına karşı olan bazı takımlara direnc gostermekten başka şansı olmadığını soyledi. Sporun sahipleri, 2021’den itibaren olmak uzere yeni bir arac konsepti, bir butce sınırı ve daha adil bir gelir dağılımı ile yarışları daha yakın ve daha heyecanlı hale getirme amacıyla F1’i elden gecirecek. Ancak henuz butun takımlar Liberty’nin bu vizyonuyla ikna olmadı. Ferrari ve Mercedes gibi buyuk ureticiler bazı duzenlemelere şupheyle yaklaşıyor. Ancak Liberty ile bazı goruşmelere katılan Brown, sporun patronlarının onemli olduğunu duşundukleri değişiklikleri yapmaktan kacınmamaları gerektiğini soyluyor. Brown bu konuda, ‘’F1’de değişiklik yapmanın zor olduğunu biliyoruz. Ayrıca F1’in bir iş alanı ve pist urunu olarak da bozulmuş olduğunu da biliyoruz. Bunun değişmesi gerekiyor.’’ ‘’Bugunlerde kazanan takımlar tabii ki odun verdiklerini hissedecekler ve kazanamayan takımlar da planı seveceklerdir.’’ ‘’Chase Carey ortaya bir plan attığında bazılarının bunu sevip bazılarının sevmemesi kacınılmazdı. Ancak sporun yararına olduğunu duşunduğu şeyle ilerlemek zorunda.’’ ‘’Sonucta, kısa vadede herkes verilmesi gereken tavizleri verirse, bu uzun vadede sporun cıkarları icin en iyisi olacak. Bence bugunun F1’i şu anki haliyle kalırsa herkes eninde sonunda kaybedecek.’’ dedi. Brown, Liberty Media’nın, Bahreyn Grand Prix’sinde takımlara ilk planlarını acıkladığından beri istediği şeylerde tutarlı olduğunu soyluyor ve bu goruşmelerde şirket ve takımların ayrıntılara indiğini belirtti. Brown, ‘’Bahreyn’den bu yana vizyonları ve sporu idare etmeleri, butce sınırı ve gelir dağılımı konusunda istikrarlı oldular. ‘’ ‘’ Yonetim veya stratejik olarak sporu getirmek istedikleri yere yonelik istekleri hakkında fazla bir fikrimiz yok, bu yuzden her takımın buna farklı şekilde baktığını duşunuyoruz.’’ ‘’Takımların coğunun Bahreyn'de sunulanları ve şimdiye kadar yapılanların hepsini desteklediğini duşunuyorum. Butce sınırına neler dahil neler dahil değil gibi.’’ ‘’ Tum takımların aynı hizada olmadığını biliyorum ama bence coğunluk oyle. Biz McLaren olarak, Bahreyn’de sunulanları destekliyoruz ve bu uygulamaları ne kadar cabuk yoluna koyarsak o kadar iyi.’’ ‘’Bence Chase Carey ve Ross Brawn bu temelden ilerleyecekler ve planları bu. Bunlara uyamayacaklarını belirtenler icin şunu soyluyorum. Onların goruşu ‘Biz bunu Bahreyn’de sunduk, birlikte calıştık, nasıl ilerleyeceğimiz konusunda istikrarlıydık, bu yuzden boyle ilerleyeceğiz’ şeklindeydi.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- McLaren: F1, ‘’Bozulmuş Modeli’’ Değiştirmek İcin Dirence Karşı Koyup Savaşmalı