Marcus Ericsson, Charles Leclerc'le gecirdiği 2018 sezonunun ardından Monacolu surucunun yeni takım arkadaşı Sebastian Vettel'i zorlayacağından emin olduğunu soyledi. Charles Leclerc, bu yıl Formula 1'deki ilk yılında tecrubeli takım arkadaşı Marcus Ericsson'ı mağlup etmeyi başardı ve İsvecli surucuyu ozellikle sıralama turlarında ciddi şekilde geride bıraktı. Leclerc bu performansının ardından yeni sezonda Ferrari'de Sebastian Vettel'in takım arkadaşlığını yapacak ve kendisini gercek anlamda kanıtlama şansı bulacak. Bu yıl zaman zaman Leclerc'le benzer bir performans gosteren Ericsson, Leclerc'in iyi bir iş yapacağından emin olduğunu soyledi. İsvecli surucu, "Charles'ın Ferrari'de yaptıklarını izlemek son derece ilginc olacak. Gelecek yıl cok iyi şeyler başarabilir." "Eğer orada gercekten iyi bir iş yaparsa, bu benim icin de iyi olacak. Bu yuzden umalım da orada birkac k** tekmelesin!" dedi. Leclerc'in Vettel'i şaşırtıp şaşırtamayacağı sorusuna Ericsson, "Sanırım evet. Takip etmek gercekten ilginc olacak, ama iyi bir iş yapacağına eminim." yanıtını verdi. Ote yandan Esteban Ocon da Leclerc'in 2019'da şampiyonluk savaşı vermesini bekliyor. Kartingde Leclerc'e karşı yarışan Ocon, "Charles'ın gelecek yıl şampiyonluk icin savaşacağını duşunuyorum. Bunu yaparsa benim icin surpriz olmaz. İlk gunden bu yana cok iyi bir yeteneğe sahip olduğunu biliyorum. En iyi suruculerden birisi ve bunu gelecek yıl net şekilde gosterecek." dedi. Gunluk Gazeteler