Jarno Trulli, 2010 sezonunda yaşadığı sıkıntıların tekrarına izin vermeyeceğini belirterek, yeni sezonda takımın onemli bir ilerleme beklentisi icinde olduğunu, aksi takdirde takımdan ayrılacağını işaret etti. Team Lotus'la ikinci sezonunu gecirecek olan İtalyan pilot, 2009'daki cok kısa bir hazırlık donemi gecirmelerine karşın 2011 oncesinde cok daha fazla zamana sahip olmalarının yanı sıra, Renault motoruna gecmeleri ve Red Bull Racing'in vites kutusu kullanacak olmalarının iyimser duşunmesine sebep olduğunu ifade etti. Gazzetta dello Sport'a konuşan Trulli, bununla birlikte, takımın bir iyileşme sağlamaması halinde, Lotus'la yollarını ayıracağını dolaylı bir şekilde dile getirdi. Trulli, "Teşkilatımızı iyileştirdik. Fakat burada 20 yıldır değil, 1 yıldır yarışıyorum. Zirvedeki takımlarla mucade etmeyi duşunemeyiz bile" dedi. Trulli, "Benim hedefim orta grupta mucadele etmek ve puan alma şansına sahip olmak. 2010'un bir geciş yılı olacağını biliyordum fakat beklediğimden daha kotu oldu, fakat yine de kabul" ifadelerini kullandı. İtalyan pilot, "Ancak bir yıl daha boyle gecerse bunu kabul edemem. Onlerde gecen bir omrun ardından kotu bir şekilde gorunmek istemem. Bunu bir yıl cekebilirim ama bir yıl daha yapamam" şeklinde konuştu. TurkiyeF1.Com __________________