Babası İrfan Basri Sofuoğlu'nu iki hafta once kaybeden Dunya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Moto GP'nin ilk 3 resmi antrenmanına da katılamadı. Baba acısını hafifletmek icin annesi Nurhayat Sofuoğlu ile birlikte Avusturya’ya giden milli motosikletci, yurt dışından dondukten sonra İspanya’daki son antrenmanlara katılacak. Bu sezon Moto GP’nin alt dalı olan Moto2’de yarışacak olan Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı acıklamada, yeni olduğu bu kategoriye hazırlıksız katılmak zorunda kaldığını soyledi. Sezonun ilk yarışmasının Katar’da 20 Mart’ta gercekleşeceğini ifade eden Sofuoğlu, şoyle konuştu: "Annemi toparlanması icin Avusturya’ya getirdim. Ardından Turkiye’ye doneceğim. Babamın vefatı nedeniyle Moto GP’nin resmi antrenmanlarına katılamadım. Son antrenmanlar 4-6 Mart tarihlerinde İspanya’da gercekleştirilecek. Bu suruşlere katılmak icin İspanya’ya gideceğim. Cok antrenman yapmam gerekiyor. Benim icin cok zor bir sezon olacak." Gecen yıl antrenman sırasında ayağının kırıldığını ve sezona kotu başladığını anımsatan Sofuoğlu, "Babamın vefatını da kabullenmek zorundayım. Spor benim tek hedefim. Yine başarılı olmak icin mucadele edeceğim" diye konuştu. AA
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Şampiyon, baba acısını unutmaya calışıyor