Romain Grosjean, Haas’ın 2019’da ‘bir ust lige gecip’ orta grubun başında yer almasından sonra hata yapma şansının olmadığına inanıyor. F1’deki ilk iki sezonunu sekizinci sırada bitirdikten sonra 2018’de atılım yapan Haas, Renault ile sezon boyu suren mucadele sonrası takımlar şampiyonasını beşinci sırada tamamlamıştı. Takım patronu Gunther Steiner, gectiğimiz sezon Haas’ın daha hızlı gorunmesine rağmen deneyim eksikliğinden kaynaklanan hatalarla 29 puan farkla Fransız ekibe karşı mucadeleyi kaybettiklerini kabul etti. Grosjean, Haas’ın onumuzdeki sezon geride kalanların en iyisi olmayı hedeflediğini ancak bunun icin performanslarını yukseltmeleri gerektiğini duşunuyor. Grosjean ‘’Ozellikle buyuk kural değişiklikleriyle buyuk bir meydan okuma olacak ancak bence hedefimiz ilk ucun arkasında dorduncu olmak olacak.’’ ‘’Bu yuzden oyunumuzu yukseltmeliyiz. Bence gectiğimiz sezon sınıf atlamayı oğrendik, orta grubun arkasından onune gecmeyi.’’ ‘’Bazen hatalar yapabilirsiniz. Ancak artık yapmamalıyız cunku her şey onemli. Daha hatasız ve doğru şekilde ilerlemeliyiz.’’ ‘’Butun bunları oğrenme acısından harika bir yıldı, bu yuzden bence takım gelişmeyi, ilerlemeyi surdurecek ve aracın temeli gecen sezonki gibi olursa dordunculuk icin savaşmamak icin bir sebep olmayacak.’’ dedi. Grosjean, Haas’ın F1’e katıldığı 2016 yılından beri takımda ve Fransız pilot takımın buyumesine katkıda bulunduğu icin gurur duyduğunu soyledi. ‘’Sadece ben değil, bircok insanın bunda payı var. Ancak evet, ben ilk gunden beri buradayım ve bazı insanlara yardım ettim.’’ ‘’Gene Haas burada ve burada iyi performans gostermek istiyor ve bunu seviyor. Bu yuzden insanlar bunun farkında ve tam da bizim gibi ‘Tamam, bu harika bir macera’ diye duşunuyorlar.’’ ‘’Yeni bir takıma katılırsanız, her şeyin yerli yerinde olduğu buyuk bir takımda yapabileceklerinizden daha fazlasını yapabilirsiniz.’’ ‘’Tabii ki buyuk takımlara da bir şeyler katmanız gerekir ancak buradaki gibi yeni takımlarda yaptığınız her yeni şey buyuk bir yapboz parcası gibi. Cunku yapboz cok daha yeni.’’ Grosjean 2019 icin sozleşmesi uzatıp tek yıllık bir anlaşma yaparken Kevin Magnussen’in takım arkadaşlığını yapmaya devam edecek ve takımın gelişimi devam ederse Haas ile olan ilişkisini daha sonrası icin de surdurmek istediğini soyledi. ‘’Bence sporda gecireceğim daha cok zaman var. Ancak kariyerimi Haas’ta bitirir miyim bilmiyorum.’’ ‘’Bir kontratımız var ve gelecek icin konuşacağımız zamanlar gelecek, ancak takımı seviyorum ve takımın bir parcası olduğumu hissediyorum ve gelecekte de seve seve burada olmayı isterim.’’ ‘’Tabii ki yarışlar kazanmayı isterim ve umarım Formula 1, 2021 değişikliklerini uygular. Boylece sadece Mercedes, Ferrari ve bazen Red Bull’un kazandığını gormeyiz. Bu durumda burada kalmaktan cok, cok memnun olurum.’’ Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Grosjean: Haas 2019’da Ust Ligin Baskısını Kaldırmak Zorunda