Jenson Button: ''Avustralya zaferi kendimi kanıtlamamı sağladı''
Spor Haberleri0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Jenson Button: ''Avustralya zaferi kendimi kanıtlamamı sağladı''
-
17-10-2019, 18:49:42Jenson Button, bu yıl Avustralya GP'deki zaferinin, McLaren'da kendini kanıtlaması acısından cok onemli olduğunu belirterek, bu başarısının, sezonun geri kalanında kendine cok buyuk guven sağladığını soyledi. 2009 dunya şampiyonu olan İngiliz pilotun, McLaren'da Lewis Hamilton'a karşı zorlanacağı ifade edilmiş, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn'de de takım arkadaşının gerisinde kalarak ancak yedinci olabilmişti. Button, sıralamalarda 4. olduğu Melbourne'de ise doğru lastik değişikliği kararıyla podyumun tepesine cıkmayı başarmıştı. Button, taraftarları icin McLaren'ın internet sitesinde yayınladığı yılbaşı videosunda, Melbourne zaferi hakkında, "Takıma neler yapabileceğimi gostermek acısından, benim icin cok ozel, MCLaren'daki kariyerimde cok onemli bir hafta sonuydu" dedi. İngiliz pilot, "Bu aynı zamanda kendimi bu takımın bir parcası olarak hissetmemi sağladı. O yuzden cok duygusal bir andı. Muhendislerimle calışmamda bana cok buyuk guven sağladı. Ayrıca doğru değişiklik kararı yapmak kendime de guven verdi" diye konuştu. Şampiyonluk unvanını savunmada başarılı olamamasına rağmen Button, McLaren'a gecmekten dolayı cok mutlu olduğunu belirterek, "İyi bir yıl gecirdim. Bu takımın bir parcası olmak gercekten keyif verici. Bazı harika sonuclar elde ettim. Bu yıl dunya şampiyonluğu kazanmak icin yeterince iyi olamasak da markalarda ikinci olduk. Aracı geliştirmek, gelecek sezon oncesinde kendimizi daha iyi hale getirmek icin herkes gercekten, ama gercekten sıkı bir şekilde calışıyor" ifadelerini kullandı. TurkiyeF1.com __________________