Stephane Peterhansel, altıncı etapta yaklaşık 20 dakikadan fazla bir sure kaybetmesinin ardından zafer umutlarının ellerinin arasından kayıp gittiğini soyledi. Mini surucusu hata yapan ve sıkışan Nani Roma'ya yardım etmeye calıştığı esnada sıkıştı ve toplamda 22 dakika kaybetti. Bu zaman kaybıyla ucuncu sıraya gerileyen Peterhansel, artık lider Nasser Al-Attiyah'ın 40 dakika gerisinde yer alıyor. Peterhansel, ikinci etapta "caylak hatası" olarak nitelendirdiği hata ve bugun yaptığı bir başka hatadan sonra galibiyetin ardından cok uzakta olduğunu duşunuyor. Peterhansel sozlerine şoyle başladı: "Bu yaptığım aptalca hatalardan bir diğeri." "Aslında Nani'nin durduğunu gorene kadar kotu değildi. Yardım cağrısı yapmadı. Ama iki gun once bana yardım ettiği icin ona yardım etmem gerektiğini hissettim. Onu kurtarmaya calıştım ve sonrasında kendim sıkışıp kaldım." "Nani bunu istememişti ama onun icin bir şeyler yapmak istedim. Eğer denememiş olsaydım kendimi cok kotu hissederdim. Ona yaklaşmaya calıştım ve sonrasında kendim cok kotu bir noktada sıkışıp kaldım." "Yine aptalca bir hataydı. Yine de bu oyunun parcası." Bu olayın ardından Peterhansel etkileyici bir tempo yakaladı ve sonrasında lastik sisteminde yaşadığı sorunun ardından tekrar vakit kaybetti. "Bu olayın ardından kendimi gercekten kotu hissettim ve etabın geri kalanında saldırdım. Bence iyi bir suruş yaptık. Son 40 kilometrede lastik şişirme sistemiyle ilgili bir sorun yaşadık. Bu yuzden lastikleri iki kez değiştirmemiz gerekiyordu cunku basıncı kaybediyorduk. Yaklaşık altı dakika kaybettik." "Yaşadığımız bu iki olay arasındaki tempomuz cok iyiydi." Peterhansel sorun yaşarken, Al-Attiyah on tarafta hatasız ve sorunsuz gunler geciriyor. Peterhansel, "Başından itibaren cok hızlı değil ancak diğer yıllara kıyasla gercekten istikrarlı bir iş yapıyor. Hata yapmıyor. Bu iyi bir strateji. Oysa ben lider olmak icin cok fazla hata yaptım. Şimdi fark 45 dakika ve durum gittikce zorlaşıyor." dedi. 2019 Dakar Rallisi, 323 km'lik San Juan de Marcona etabıyla devam edecek. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Peterhansel: Dakar Zaferi Ellerimin Arasından "Kayıp Gidiyor"