Allah ve melekleri, Resule salat ediyor. Ey iman edenler, siz de salat edin)
(Ahzab 56)
Sufyan-ı Sevri hazretleri anlatır:
KÂbe’yi tavaf ederken, her adımda salevat okuyan birini gordum. Ona (Sen gerekli duaları bırakıp hep salevat okuyorsun. Her yerde okunacak dua var) dedim. (Sen kimsin?) dedi. Ben de kendimi tanıttım. (Sen avamdan değilsin, Âlimsin, sana anlatayım) diyerek başladı:
Babamla Beytullaha gitmek uzere yola cıkmıştık. Yolda babam hastalandı. Onu tedavi etmek icin epey uğraştıysam da babam vefat etti. Baktım, olunce yuzu karardı. Yuzunu kapattım. Yanında uyuya kalmışım. Ruyamda oyle bir zat gordum ki, ondan daha guzel yuzlu hic kimse gormemiştim. Cok guzel kokuyordu. Babamın yanına geldi. Yuzundeki ortuyu kaldırıp elini babamın yuzune surdu. Babamın siyah yuzu nurlandı, bembeyaz oldu. Bu zata kim olduğunu sorunca, (Ben Resulullahım. Baban, omrunu boşa harcadı. Fakat bana cok salevat okurdu, şimdi sıkıntıda olduğunu bildirdiler, kendisi de benden yardım istedi. Cok salevat okuyan mumine ben elbette yardım ederim) buyurdu. Uyanınca babamın yuzunun bembeyaz olduğunu gordum. İşte bu yuzden her yerde Peygamber efendimize cok salevat okuyorum.(Allahumme salli ala Muhammed ve ala Âli Muhammed )
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- ALLAH ve Melekleri Resule salat ediyor , ''peki ya siz...? ''