FIA Başkanı Jean Todt, gunumuzde takımların cok fazla simulasyon calışması yaptığını soylerken, gecmişte ozel testlere izin verildiği gunleri ozlediğini soyledi. Formula 1'de takımların pist ustunde yaptığı test sayısı her gecen yıl daha da kısıtlanırken, pist ustu calışmalarına yonelik bu kısıtlamalardan oturu takımlar simulasyon calışmaları yapmaya başladılar. Pist ustunde test yapamayan takımlar, simulasyon uzerinde calışmalar yaparak yarışlara veya yeni sezona hazırlanıyorlar. Artık takımlar durumu farklı bir seviyeye taşıdılar ve simulator pilotları cuma akşamları fabrikada calışmalar yaparak, sıralama turlarına kadar doğru ayarları bulmaya calışıyorlar. FIA Başkanı Jean Todt'a gore arka planda yapılan bu simulator calışmaları taraftarlar icin hic de iyi değil. "İşler değişiyor. Bazen gayet iyi yonde değişiyor, bazen de istendiği kadar iyi değişmiyor." "Aracların gunumuzde cok dayanıklı olduğunu hissediyorum. Sizin gormediğiniz cok fazla şey olduğunu hissediyorum." "Simulasyon bunların başında geliyor. Yarış hafta sonunda veya diğer zamanlarda fabrikada duran simulator suruculeri var ve herhangi bir sınırlama olmaksızın suruş yapıyorlar." "Bu acıdan bazen gecmişi ozluyorum. Ozel testler yaptığımız zamanı ozluyorum, o zaman herkes cok fazla test olduğundan şikayet ediyordu. Ama en azından neler olduğunu gorebiliyordunuz." Ferrari'nin efsane patronu gelecekte bu alanda bir kısıtlama olabileceğini işaret etti. "Şu anda fabrikalarda, arka planda cok fazla gizli simulasyon calışması olduğuna inanıyorum." "Acıkcası bazen modernlik iyi bir şeydir, ama aynı zamanda bunu biraz daha kontrol altında tutmanız gerekir." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Todt, F1'deki Test Serbestliğini Ozluyor