Şampiyonlar Yarışı oncesi acıklamalarda bulunan Pierre Gasly, Red Bull-Honda ile ilgili net bir beklenti icerisinde olmadıklarını, sadece Barcelona testinin ardından bu soruyu cevaplayabileceğini soyledi. 2019 Formula 1 sezonunun ilk yarışı 56 gun sonra Avustralya'nın Melbourne kentinde yapılacakken, sezon oncesi testlerine 1 aydan az bir sure kaldı. Cuma gunu Motorsport'a konuşan Gasly, bu yıl ilk kez katılacağı Şampiyonlar Yarışı'nda şoyle konuştu: "Kendimi mumkun olduğunca Barcelona'daki ilk test icin hazırlamaya calışıyorum. Hazır olmak icin Milton Keynes'deki takımımla yakından calışıyorum." Red Bull'un motor sporları danışmanı Helmut Marko, takımın Honda motoruyla kazanabileceğini duşunuyordu. Ancak Gasly tahminde bulunmuyor. "Barcelona'yı beklemekten başka caremiz yok. Şu anda hicbir şey bekleyemeyiz cunku Honda ile yaptığımız ortaklık cok yeni. Oldukca kararlılar ve her şey oldukca olumlu gorunuyor. Fakat her şeyi bir araya getirip, tur surelerinin ne olduğunu gorunceye kadar beklemek zorundayız." "Bir beklenti yaratmak zor. Bu yuzden tamamen kendime odaklanıyorum. Kendimi hazırlamaya calışıyorum. Şahsen hazır da hissediyorum ve artık yeni sezonun başlamasını bekliyorum." Genc pilot, Red Bull Racing'deki baskının Toro Rosso'daki ilk tam sezonuna gore daha yuksek olacağını kabul etti. "Kesinlikle da fazla baskı olacak. Ama Formula 1'de yarışmak istiyorsanız, cok buyuk baskılarla baş etmelisiniz. Şimdi tek fark daha fazla insanın gozunun bende olacak olması. Ama temelde aynı şeye yani kendinize odaklanmalı ve mumkun olan en iyi işi yapmalısınız." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Şimdilik Red Bull-Honda ile İlgili Kesin Bir Beklentimiz Yok