George Russell, Formula 2’deki rakibi Lando Norris’in McLaren ile Formula 1’e girmesinin, kendisinin 2019 icin Williams’a imza atmasına yardımcı olduğuna inanıyor. Norris, eylul ayındaki İtalya Grand Prix’sinden sonra McLaren ile anlaşma imzalamış, ancak F2 şampiyonluğunu ART GP pilotu George Russell’a kaptırmıştı. Russell, ‘’Lando’nun F1 anlaşmasının erken acıklanması iyi oldu, boylece Williams’a benimle yarışmaları icin baskı yapabildim.’’ ‘’Cunku F2’de onun onundeydim ve McLaren onun Formula 1 koltuğuna oturmaya hazır olduğunu duşundu. Bu da benim icin iyi bir işaret oldu cunku Williams boylece benim de yeteri kadar iyi olduğumu duşunecekti.’’ dedi. Mercedes destekli Russell, koltuğunu ekim ayının başında garantilemiş ve daha sonra takım arkadaşının Robert Kubica olacağı acıklanmıştı. Russell, şampiyon olduğu F2 seruveninde yedi galibiyet almış ve Charles Leclerc ile Stoffel Vandoorne’un rekorlarına ortak olmuştu. Ayrıca caylak sezonunda F2’yi kazanan İngiliz surucu bu alanda Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Nico Rosberg ve Nico Hulkenberg’in yanına katılmıştı. Ancak bu şampiyonluk Russell icin kolay olmadı, cunku 2018 F2 aracında şampiyonluk yolundaki rakiplerinden daha fazla sorun yaşadı. Russell; Bahreyn’de tartışmalı F2 debriyajı yuzunden yavaş bir start aldı, Baku’de lider giderken Nyck de Vries tarafından pist dışına atıldı, ilk kez yarıştığı Monaco’da antrenmanlarda motoru iflas etti, Macaristan’da dorduncu sıradan başladığı yarışın startında bir başka debriyaj arızası ve Paul Ricard’da gaz sensoru problemi yaşadı. Ancak Kings’ Lynn doğumlu surucu, kariyerinin onceki safhalarında aldığı sonucların da kayda değer olduğunu duşunuyor. Russell, ‘’Ne zaman Mercedes ve Toto Wolff ile konuşsam, nelerin olduğunu ve sahip olunan potansiyelleri anlayabiliyorlar. Sadece puan durumlarına veya kaybedilen puanlara bakmıyorlar.’’ ‘’Mutlu oldukları surece kafam da rahat olacak, cunku kariyerimde fark yaratacak isimler onlar.’’ ‘’Memnun etmem gereken insanların farkına varmayı oğrendim. O noktada memnun etmem gerekenler ART ve Mercedes’ti. Şimdi ise Williams ve Mercedes.’’ ‘’Herkesin ne duşunduğu veya algının ne olduğu onemli değil. Benim icin onemli olan, iyi bir iş yaptığımı duşunmeleri.’’ dedi. Gunluk Gazeteler