Şampiyonlar Yarışı icin Meksika'da yer alan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, 2019 icin şampiyonluk hedeflediklerini soyledi. Ferrari, 2017 ve 2018 yıllarında kacan şampiyonlukların ardından yeni sezonda artık şampiyonluk bekliyor ve bu kapsamda takım patronluğuna Mattia Binotto getirildi. Sebastian Vettel son iki yılda şampiyonluğu kacırmasının ardından bu yıl guclu bir performans gostermek ve hatalarını telafi etmek istiyor. Şampiyonlar Yarışı icin Meksika'da bulunan Vettel, pazar gunu verdiği demecte 2019 icin tahminde bulunmasının zor olduğunu kabul etti, ancak hedeflerinin cok net olduğunu da dile getirdi. "Yılın bu noktasında bir şey soylemek gercekten cok zor. Şu an icin hicbir şey net değil. Diğer takımların neler yaptığı buyuk bir bilinmeyen." "Şimdilik aracların hazırlanmasını bekliyoruz, sonrasında nasıl bir his olacağına bakacağız ve ilk yarışta nerede olmamızı sağlayacağını goreceğiz." "Fakat ileriye bakıyorum, onumuzde zorlu bir mucadele olacak. Ulaşmak istediğimiz şey cok acık." "Ferrari'yi destekleyen cok fazla kişi var, burada bile cok fazla Ferrari fanı var. Bu yuzden destek konusunda eksiklik yaşadığımızı soyleyemeyiz." Ote yandan Vettel, cumartesi gunu Mick Schumacher'le Uluslar Kupası'nı ikinci bitirirken, pazar gunku Şampiyonlar Yarışı'nda gruptan cıkmayı başaramadı. Vettel, "Onumuzde uzun bir yıl var ama elbette istediğim başlangıc olmadı. Bu eğlenceli bir etkinlik, cok eğlendik, burada olmak guzeldi." "Sonunda sadece birisinin kazanabileceğini biliyorum. Bu yuzden geriye kalan herkesin bir şekilde hayal kırıklığına uğradığını duşunuyorum. Ama bu boyle bir oyun." "Eğlenceli bir mucadele olduğunu soyleyebilirim. Biraz daha ilerlemek isterdim, ama bazen boyle olabiliyor." "Her şeye rağmen harika bir gundu. Bugun cok buyuk bir fan kitlesi vardı. Harika destekle gecen iki gun oldu. Hepimiz cok eğlendik." dedi. Gunluk Gazeteler