Kısaca

Veterinerlik Programı; evcil, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların, kümes hayvanlarının sağlığının korunması için önlemler alacak, hastalıklara tanı koyacak, tıbbi ve cerrahi girişimlerde bulunarak hastalığın tedavisini sağlayacak veterinerleri yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler

Veteriner hekim olmak isteyenlerin; üst düzeyde akademik yeteneğe sahip, inceleme, araştırma merakı olan, iyi gözlem yapabilen, fen bilimlerine özellikle biyolojiye ve kimyaya ilgi duyan hayvanlarla ilgilenmekten hoşlanan, çabuk ve doğru karar verebilen, sabırlı, dikkatli, düzenli, görme, işitme duyuları ile el ve ayakları sağlam, sorumluluk sahibi kişiler olmaları gerekir.

Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi beş yıldır. Öğretim süresince; Fizik, Kimya, Zooloji, Botanik, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Fizyoloji, Biyokimya, İç Hastalıkları, Cerrahi, Farmakoloji, Parazitoloji, Bakteriyoloji, Hayvan Besleme, Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvan Irkları, Patoloji, Et ve Süt gibi Hayvansal Ürünlerin Muayene ve Teknolojisi, Hayvanların Suni ve Tabii Tohumlama Metotları gibi derslerden oluşan bir program uygulamakta ve kliniklerde hasta hayvan üzerinde uygulama yapılmaktadır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar

Veterinerlik Programı mezunlarına ''Veteriner Hekim'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları

Veteriner Hekimler; hayvanların hastalıklarını teşhis eder, ilaç veya ameliyatla tedaviye karar verir, hayvanları hastalıklara karşı korumak için aşı yapar, hayvan sürülerini ve mandıraları kontrol eder, hayvanların yavrulaması ve bakımı hakkında bilgi verir, gıda temizliği ve bulaşıcı hayvan hastalıklarını kontrol ederler.Veteriner Hekimler, özel ya da kamuya bağlı kurumlarda çalışabilirler. İsterlerse kendi kliniklerini de açabilirler.