Kısaca
Türk Halk Bilimi Programı; Türk Halkbiliminin inceleme sahasına giren maddi ve manevi (halk edebiyatı, geleneksel tiyatro, halk müziği, halk dansı, halk hekimliği, el sanatları, gelenek, görenek ve inançlar vb.) kültür unsurlarını ve kültürler arasındaki benzerlik ve farklıkları belirleyip araştıracak halk bilimciler yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Türk Halk Bilimi Programında okumak isteyenlerin; Türk Dilini ustalıkla kullanabilen, sosyal bilimlerde araştırma yapmaya meraklı, gözlem yapmaktan hoşlanan ve gözlem sonuçlarını raporlaştırabilen, iletişimde başarılı kimseler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresine; İstatistik, Aile Antropolojisi (Dünya, Aile, Evlenme ve Akrabalık İlişkileri ve Türkiye Örneği), Köy Sosyolojisi, Görsel Antropoloji ve Belgeleme, Sosyal Psikoloji, Kültür ve Kişilik, Kültür Değişmeleri, Kent Antropolojisi, Demografya, Beşeri Coğrafya, Araştırma Yöntem ve Teknikleri, Sosyal Antropolojide Alan Araştırmaları gibi derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Programı başarıyla tamamlayanlara ''Halk Bilimci'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Halk bilimciler; Kültür Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı Milli Folklor Araştırma Dairesinde çalışabilirler. Ayrıca iletişim alanlarında (radyo, TV, basın-yayın) görev alabilir, çeşitli kuruluşların halkla ilişkiler, reklâm, pazarlama, gibi bölümlerinde çalışabilirler.
Türk Halkbilimi
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Türk Halkbilimi