Kısaca

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programı; yerel ve uluslararası düzeylerde gerçekleşen siyasal, sosyal ve ekonomik değişimleri anlayarak herhangi bir kamu alanında profesyonel olmak için gerekecek bilgi ve becerileri kazanmış uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar. Sistematik biçimde politikada değişen olayları inceleyen siyaset biliminin alt dallarından biri olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi iktisadi ve idari bilimlerle ve diğer sosyal bilimlerle etkileşim içindedir.

Kişisel Özellikler

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Programında okumak isteyenlerin; sosyal bilimlere ilgi duyan, okumayı, araştırmayı seven, toplumsal olayları ve ilişkileri yakından takip eden ve bunlar üzerinde analizler yapan, ikna gücüne ve insan davranışlarının nedenlerini algılama yeteneklerine sahip olması beklenir.

Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Siyaset Bilimine Giriş, Uluslararası İlişkilere Giriş, Siyasi Düşünceler Tarihi, Karşılaştırmalı Siyasal Rejimler, Uluslararası İlişkiler Teorileri, Siyaset Sosyolojisi, Avrupa Tarihi, Uluslararası Örgütler, İnsan Hakları, Güvenlik ve Strateji, Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, Türk Dış Politikası, Avrupa Birliği Hukuku, Bölgesel Sorunlar, Avrupa Birliği'nin Kurumsal Yapısı, Türkiye'nin Sosyoekonomik Yapısı, Uluslararası Politika, Osmanlı Diplomasi Tarihi, Rekabet Hukuku ve Gümrük Birliği, Avrupa Birliği?nin Genişleme Süreci, Türkiye'de Siyasal Yaşam, Güncel Sorunlar, Avrupa Birliği Üyesi Ülkelerin Sosyo-Ekonomik Yapıları okutulmaktadır.

Çalışma Sahaları

Mezunlar kamu ve özel sektörde, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, yerel yönetimlerin değişik birimleri, Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, finans kurumları, bankalar, medya gibi kamusal ve özel kurumlarda orta ve üst düzey yöneticisi olarak çalışabilirler.