Kısaca
Sağlık İdaresi Programı; sağlık kuruluşlarının yönetim birimlerinde çalışacak uzman elemanları ve üst düzey yöneticileri yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler

Sağlık İdaresi Programında okumak isteyenlerin; sözel ve sayısal yeteneği yüksek, psikoloji, sosyoloji ve ekonomi alanlarına meraklı ve bu alanlarda başarılı, sosyal yardım ilgisi güçlü, sabırlı, anlayışlı, hoşgörülü, soğukkanlı karar verme gücüne sahip, kendine güvenen, ağır sorumluluk altında verimli çalışabilen, ikna gücü yüksek kimseler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Sağlık İdaresi Programında öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Genel İşletme, Muhasebe (Maliyet Muhasebesi, Hastane Maliyet Muhasebesi), Hukuk (Hukuka Giriş, İdare Hukuku, İşletme Hukuku, Sağlık Hukuku), Ekonomi (Makro Ekonomi, Mikro Ekonomi, Sağlık Ekonomisi), Hastane İdaresi ve Organizasyonu, Davranış Bilimleri, Yönetim Bilimi, Beslenme, Biyoistatistik, Sağlık Hizmetleri Yönetimi, Halkla İlişkiler gibi derslerden oluşan bir program uygulanır.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

Sağlık İdaresi Programını bitirenlere "Sağlık Yöneticisi" unvanı verilir.
Çalışma Sahaları

Sağlık Yöneticisi; hastanedeki çeşitli etkinliklerin düzenlenmesinden ve yürütülmesinden, bölümlere gerekli personel, araç ve gerecin sağlanmasından, bütçenin hazırlanmasından, çeşitli hasta bakım hizmetleri ücretlerinin saptanmasından sorumludur. Sağlık yöneticileri kamuya veya özel sektöre ait hastanelerin yönetim işlerinde görev alırlar. Ülkemizde sağlık sektörü her zaman ihtiyaç hissedilen bir sektördür. Son zamanlarda giderek artan özel teşebbüs bölüm mezunlarına olan ihtiyacı artırmıştır.