Kısaca
Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümünün amacı, ülkemizin raylı sistemler teknolojileri hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip yetişmiş mühendis ihtiyacını karşılamak; matematik, fen ve mühendislik bilgilerini bu alandaki problemlere uygulama becerisi kazandırarak, öğrencileri başarılı bir mühendislik kariyerine hazırlamaktır.
Kişisel Özellikler
Raylı Sistemler Mühendisliği, birçok mühendislik dalını içinde barındıran disiplinler arası bir mühendisliktir. Özellikle hızlı ulaşımın büyük önem kazandığı günümüzde, önemi giderek daha da artan bir sektör haline gelmiştir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; temel dersler ile birlikte, Transport Teknolojisi ve Ekonomisi, Demiryolu Güvenlik Standartları, Demiryolları Araçlarının Testi ve Denetimi, Raylı Ulaşım Sistemleri, Demiryolları Trafik Kontrolü, Demiryolu Hattı Planlaması gibi Raylı sistemlere özel derslerde akademik programda yer almaktadır. Ayrıca Lokomotif ve Vagon Tasarımı ve Sinyalizasyon gibi çok kapsamlı konuların işlendiği dersler de öğrencilere verilmektedir.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Raylı Sistemler Mühendisi olmak isteyenlerin; akademik yeteneğe, hayal gücüne ve üretkenliğe, uzay ilişkileri yeteneğine ve el becerisine sahip, matematik, fizik, teknik resim ve tasarı geometri ile ilgili ve bu alanlarda başarılı kişiler olmaları gerekir.
Çalışma Sahaları
Raylı Sistemler Mühendisliği Programından mezun olanlara " Raylı Sistemler Mühendisi" unvanı verilir. Raylı Sistemler Mühendisi, her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar tribünlerinin, pistonlu kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, ısıtma, havalandırma sistemlerinin tasarımını yapar, geliştirir.
Raylı Sistemler Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Raylı Sistemler Mühendisliği