Kısaca
Psikoloji Programı; akıl ve davranışları inceleyebilecek, insanın davranış, duygu, düşünce bozukluklarını tespit edip bunlara çözümler üretebilecek, davranış ve tutumları nedenleri ile ortaya koyacak psikologlar yetiştirmeyi amaçlar. Son yıllarda oldukça popüler olan psikoloji alanında akademik düzeyde uzmanlaşmış kişilere olan gereksinim daha çok hissedilir hale gelmiştir.
Kişisel Özellikler
Psikolog olmak isteyenlerin; hem sözel hem de sayısal akademik yeterliliğe sahip, araştırmacı olarak gözlem, deney ve analiz gibi bilimsel yöntemleri izleyebilen, genellikle bağımsız olarak çalışmayı başarabilecek, uzmanlaşmak için lisans eğitiminin üstünde eğitim, araştırma ve yenilenme gerekliliğini kabul eden bireyler olmaları gerekmektedir
Dersler ve Eğitim Süreleri
Psikoloji Programını öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Psikolojiye Giriş, Öğrenme Psikolojisi, Gelişim Psikolojisi, Sosyal Psikoloji, Klinik Psikoloji, Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme, İstatistik gibi derslerden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Psikoloji Programını başarıyla tamamlayanlara ''Psikolog'' unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda rehber öğretmen veya felsefe grubu öğretmeni olarak görev alabilirler. Sağlık bakanlığına bağlı kurumlarda ve kreşlerde psikolog olarak çalışabilirler Özel sektörde danışmanlık ve insan kaynakları servislerinde görev alabilirler. Özel danışmanlık merkezlerinde danışman olarak çalışabilirler. Özel eğitim gerektiren ( beden ve zihin ) engellilerle ilgili hizmet veren merkezlerde eğitimci olarak çalışabilirler. Çocuk mahkemeleri ve ıslahevlerinde akademik kariyer sonrası uzmanlık alanıyla ilgili özel danışmanlık yapabilirler. Rehberlik ve araştırma merkezlerinde görev alabilirler.
Psikoloji
Meslekler0 Mesaj
●2 Görüntüleme