Kısaca
Uluslararası otomotiv sektöründe ve özelde Türkiye otomotiv sektöründe görülen son derece hızlı gelişmelerin sonucunda ortaya çıkmış gereksinimlerin ürünü olarak Otomotiv Mühendisliği Programı açılmıştır. Otomotiv Mühendisliği Programı; otomotiv sektörünün gereksinimlerini karşılayacak teknik eleman ihtiyacını karşılamayı amaçlar.
Kişisel Özellikler
Daha önceleri makine mühendisliği bölümü mezunlarının otomotiv alanına ilişkin gerekli eğitimi aldıktan sonra üretime katılmasıyla giderilmeye çalışılan eleman ihtiyacı artık otomotiv mühendisleriyle sağlanmaktadır.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Otomotiv Mühendisliği Programının öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresinin ilk iki yılında matematik, fizik gibi temel bilimlerle temel mühendislik dersleri; son iki yılda ise, Bilgisayar Destekli Tasarım, Boya Teknikleri ve Araç Boyama, Araç Montaj, Karoseri İmalat gibi meslek dersleri ağırlıktadır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Otomotiv Mühendisi olmak isteyenlerin; matematik ve fizik derslerinde başarılı mekaniğe karşı ilgili, son derce yüksek bir akademik yeteneğe sahip kimseler olmaları gerekir.
Çalışma Sahaları
Mezunlar '''Otomotiv Mühendisi'' unvanını kazanırlar. Otomotiv Mühendisleri; modelleme, mekanik ve elektrik tasarım alanlarında çalışırlar. Otomotiv Mühendislerinin çalışma alanları fabrikalar ve atölyelerdir. Türkiye?de otomotiv sektörü son derece hızlı gelişmektedir. Ucuz iş gücü temini, Avrupa?ya yakın olması gibi sebeplerle pek çok otomotiv devi tesislerini burada kurmaktadır.
Otomotiv Mühendisliği
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Otomotiv Mühendisliği