Kısaca

İşletme-Ekonomi Programı; ekonomik ve siyasi olayların şirketlere ve kurumlara olana etkilerini sorgulayan, açıklayan, var olan durumlara karşı önlem alıp kurumların etkin çalışmasını sağlayan uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler

İşletme-Ekonomi Programında okumak isteyenlerin; genel akademik yeteneğe sahip, sayısal düşünebilen, matematik, sosyoloji ve psikoloji gibi bilimlere ilgili ve bu alanlarda başarılı, sabırlı, anlayışlı, hoşgörü sahibi ve insan ihtiyaçlarına karşı duyarlı, fikirlerini başkalarına anlatabilme ve insanları inandırabilme gücüne sahip bireyler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Ekonomiye Giriş, Ekonomi ve İşletme İçin Matematik, Türk Devrim Tarihi, İşletmeye Giriş, Finansal Raporlama ve Maliyet Analizi, Makroekonomi, Mikroekonomi, Ekonometriye Giriş, Ekonomi Atölyesi, Ekonometrik Analiz derslerinden oluşan bir program uygulanır.

Sosyal Statü ve Ünvanlar

İşletme-Ekonomi Programını bitirenler hem işletmeci hem de ekonomist olarak değerlendirilir.

Çalışma Sahaları

Mezunlar, çalıştığı işletmede planlama, örgütleme, yönetme, düzenleme, denetim gibi genel görevler yaparlar. Bunun yanında ürünün iyileştirilmesi, üretimin artırılması ve ürünlerin satışı için planlar yapmak, kuruma parasal kaynak sağlamak ve kurumun parasal olanaklarını en ekonomik biçimde dağıtmak, kurumun insan gücünü en verimli olacakları alanlarda çalıştırmak ve en uygun elemanları bulup işe almak gibi işler yaparlar. İşletmeciler kamu ve özel kuruluşlarda görev alabilirler ya da kendi işletmelerini açabilirler. Meslekte ilerleme, yetenek ve bilginin, başarılı bir çalışma ile kanıtlanmasına bağlıdır. Son yıllarda birçok üniversitede işletme programının açılması ve iktisadi programların hemen hepsinin çok sayıda mezun vermesi nedeniyle iyi bir iş bulmak için alanda uzmanlaşma öne çıkmıştır.