Kısaca

İnsan ve Toplum Bilimleri Programı; ülkemizde ve dünyamızda yaşanan hızlı değişime ve disiplinler arası çalışmanın son yıllarda artan önemine paralel olarak, birçok alanda bilgi sahibi olan, sorunlara hızlı ve etkin çözümler sunabilen, çağdaş gelişmeleri çok yönlü yorumlayarak vizyon geliştirebilen, "generalist" olarak nitelendirilen insan gereksinimi karşılayacak elemanlar yetiştirmeyi amaçlar.

Kişisel Özellikler

İnsan ve Toplum Bilimleri alanında çalışmak isteyenlerin; iyi bir gözlemci, soyut ve analitik düşünme ve düşüncelerini söz ve yazı ile aktarabilme yeteneklerine sahip, sosyoloji yanında Türkçe, Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Psikoloji alanlarına ilgili, matematiksel düşünebilen bireyler olmaları gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri

Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Bilim Teknoloji ve Toplum, Sanat Tarihi, Bilim ve Doğa, Bilim Teknoloji ve Toplum İlişkilerindeki Bakış Açılar gibi derslerin yanında çok sayıda seçmeli dersten oluşan bir program uygulanır.

Çalışma Sahaları

İnsan ve Toplum Bilimleri mezunlarının çalışabilecekleri alanları; Teknoloji Yöneticiliği, Halkla İlişkiler, Bilim ve Teknoloji Danışmanlığı, İnsan Kaynakları, Medya Yöneticiliği, Reklamcılık, Kamu yöneticiliği, İletişim Yöneticiliği, Film Eleştirmenliği, Sanat ve Kültür Yöneticiliği, Fotoğrafçılık, Müzik Eleştirmenliği, Stratejik Planlama, İş Geliştirme, Proje Yöneticiliği, Yazarlık, Politika Uzmanlığının yanı sıra, "Bilim, Teknoloji ve Toplum", iletişim, sosyal bilimler, kültürel çalışmalar, psikoloji, sosyoloji, antropoloji, edebiyat ve tarih gibi çeşitli alanlarda akademik kariyer yapma şansına sahip olacaklardır.