Kısaca
İç mimarlık programının amacı, insanın ihtiyaçlarına ve eldeki malzemenin niteliğine uygun olarak, iç mekânın düzenlenmesi ve mekâna özgü mobilyaların özgün biçimlerinin tasarımı ile ilgili konularda eğitim ve araştırma yapmaktır.
Kişisel Özellikler
Bu alana girmek isteyen lise öğrencileri kendilerini özellikle resim, genel kültür, sosyoloji, sanat tarihi ve insan bilimleri alanlarında iyi yetiştirmelidirler. Ayrıca kişinin normalin üstünde bir akademik yeteneğin yanında, düzgün şekil çizebilme, düşüncesini ifade edebilme gücüne sahip, yaratıcı bir kimse olması gereklidir. İç mimar toplumdaki tüm işlevler ile ilgili tasarımlara yöneleceği için genel kültürü geniş, yenilikleri izleyen, insanlararası ilişkilerde inandırıcı ve uyumlu olmalıdır.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Temel Sanat Eğitimi, İç Mimari Temel Tasarım, Çevre Tasarımı, Sanat Tarihi, Grafik Tasarım, Mobilya Yapım Yöntemleri, Yapı ve Malzeme, Görsel Anlatım Teknikleri, Tasarım Teori ve Yöntemleri, Çevre Kontrol ve Donatım Sistemleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Tasarım Veri Araştırma Yöntemleri derslerinden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Mezunlar ''Mimar'' unvanı alırlar.
Çalışma Sahaları
Mimarlık Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğine bağlı İç Mimarlık Odası içinde yer alır. Mimarlar mekan tasarımında ilk araştırmalardan yapının bitimine kadar mimarlık ekibinin içinde yer alırlar ve mekânların konum, boyut ve ekipmanlarını araştırır, belirler ve tasarımlarını hazırlarlar. Ayrıca, yapıların yeniden düzenlenmesi ve işlevlere yönetilmesi konularında her türlü araştırma ve tasarımları yaparak projelerini düzenlerler. Mimarlar, endüstri içinde mobilya tasarımcısı olarak da görev alırlar.
İç Mimarlık
Meslekler0 Mesaj
●1 Görüntüleme