Kısaca
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı; kurumu halka tanıtacak, kurum çalışmalarına karşı halkta ilgi ve sempati oluşturacak elemanlar yetiştirir. Kurumlar arası rekabet koşulları skalasının her geçen gün arttığı günümüzde bu alandaki nitelikli eleman ihtiyacı da artmaktadır. Kurumla halk arasında olumlu bir ilişki süreci yaratmak giderek daha da önemli bir hale gelmiştir. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, bilimsel araştırma sonuçlarını değerlendirip özümsemiş, kitle iletişim araçlarını çalışmalarının merkezine alarak kullanan, teknolojinin gelişme hızına paralel bir çalışma planı uygulayan, üretken, entelektüel uzmanlar yetiştirmeyi amaçlar.
Kişisel Özellikler
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı olmak isteyenlerin; sözel yeteneği olan, dışa dönük, ikna gücü yüksek, atak, araştırmacı ve üretken kişiler olması gerekir.
Dersler ve Eğitim Süreleri
Programın öğretim süresi dört yıldır. Öğretim süresince; Sosyoloji, Psikoloji, Siyasi Tarih, Siyaset Bilimine Giriş, Okuma ve Anlatım Teknikleri, Kitle İletişim Araçları, Halkla İlişkilerde Temel Kavramlar, Reklâm Tasarımı, Reklâmcılık, Piyasa Araştırmaları, Fotoğrafçılık, İstatistik, Habercilik derslerinden oluşan bir program uygulanır.
Sosyal Statü ve Ünvanlar
Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programını bitirenlere "Halkla İlişkiler ve tanıtım Uzmanı" unvanı verilir.
Çalışma Sahaları
Halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanı, bürolarda, otellerde, gazetelerde, yayıncılık alanlarında, bankalarda, reklam ajanslarında, fabrikalarda, hastanelerde, çeşitli kuruluşların organizasyon faaliyetlerinde çalışma olanağına sahiptir.
Halkla İlişkiler ve Tanıtım
Meslekler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Meslekler
- Halkla İlişkiler ve Tanıtım